Tot ce trebuie sa stii despre noul Jaguar XF. Plus GALERIE FOTO si VIDEO

Tot ce trebuie sa stii despre noul Jaguar XF. Plus GALERIE FOTO si VIDEO
  • Jaguar publica primele imagini si informatii ale noului XF
  • Modelul britanic cantareste acum cu pana la 190 kg mai putin
  • Gama de motorizari ofera intre 163 si 380 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Mai usor cu pana la 190 de kilograme, extrem de atent cu mediul inconjurator si la fel de aratos precum modelul pe care il inlocuieste. Audi A6, BMW Seria 5 si Mercedes E-Class au motive serioase sa se teama.

Anuntat cu surle si trambite in cursul serii de ieri, noul Jaguar XF 'graviteaza' in jurul unei platforme realizate din 75% aluminiu. Drept urmare, cea de-a doua generatie a popularului model britanic de clasa medie cantareste cu pana la 190 kg mai putin decat predecesorul sau. In plus, aceasta se mai poate lauda si cu un minus de 80 de kilograme comparativ cu cel mai apropiat rival al sau, conform oficialilor marcii din Coventry.

Noul Jaguar XFNoul Jaguar XF

Noul Jaguar XF

Vestile bune continua la nivelul gamei de motorizari, acolo unde clientii vor avea la dispozitie inclusiv o versiune capabila sa consume numai patru litri de carburant la 100 de kilometri. Pentru cei care nu pun insa neaparat accentul pe eficienta, noul Jaguar XF mai poate fi comandat - pe langa unitatea 2.0 turbodiesel cu 163 sau 180 CP - si intr-o varianta 2.0 turbo de 240 de cai putere.

Nu lipsesc din peisaj, de asemenea, nici propulsoarele cu sase cilindri in V, cea de-a doua generatie a popularului model britanic de clasa medie pornind pe urmele competitiei, cel putin din acest punct de vedere, alaturi atat de un V6 twin-turbodiesel de trei litri si 300 CP, cat si de un V6 supraalimentat pe benzina, de trei litri si 340 sau 380 de cai putere.

Acum, in ceea ce priveste departamentul estetic, noul Jaguar XF nu se indeparteaza foarte mult de modelul pe care il inlocuieste, design-ul exterior reprezentand in esenta o evolutie influentata de recent lansatul XE. Situatia se schimba la interior, cea de-a doua generatie a popularului autoturism britanic de clasa medie reinventandu-se aici prin ceasurile de bord digitale si ecranul tactil de 10.2 inch destinat sistemului de infotainment.

Solutia marcii din Coventry la problema germana formata din variabilele Audi A6, BMW Seria 5 si Mercedes E-Class va lua nastere la fabrica Jaguar Land Rover din Castle Bromwich, acolo unde sunt construite si modelele F-TYPE, respectiv XJ.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (19) Poze Noul Jaguar XF
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 25 Martie 2015