Toyota pune capat tuturor zvonurilor si confirma motorizarea noii SUPRA

Toyota pune capat tuturor zvonurilor si confirma motorizarea noii SUPRA
  • Toyota aduce noua Supra la Goodwood Festival of Speed
  • Prototipul va fi acoperit de camuflajul specific diviziei Gazoo Racing
  • Masina va putea fi urmarita si pe celebra urcare de la Goodwood
Distribuie pe Facebook

Constructorul nipon de automobile a confirmat motorizarea noii Supra. Prototipul versiunii de serie va fi prezentat pentru prima data in public pe 12 iulie cu ocazia celebrului Goodwood Festival of Speed.

Daca pana acum au ales sa nu dea prea multe detalii despre cea mai asteptata sportiva a anului, japonezii de la Toyota au inceput de curand sa vorbeasca tot mai mult despre succesoarea legendarei Supra MkIV.

Asiaticii au anuntat saptamana trecuta ca noua Supra va fi scoasa in premiera in public pe 12 iulie, in cadrul Goodwood Festival of Speed. Acum, Toyota a revenit asupra problemei si a precizat ca cei prezenti la evenimentul gazduit anual de Lordul March vor putea admira prototipul versiunii de serie.

Acesta va fi, desigur, acoperit cu camuflajul specific diviziei Gazoo Racing, in alb, negru si rosu. Noua Supra va putea fi vazuta si in actiune pe celebrul traseu de viteza de la Goodwood, iar la volan se vor afla pilotul Herwig Daenens si Tetsuya Tada, acesta din urma fiind inginerul responsabil de proiectul Supra.

Teaser Toyota Supra

Odata cu acest anunt, Toyota a confirmat deasemenea ca sub capota modelului sport se va regasi un propulsor cu sase cilindri in linie, dar si ca puterea va fi transmisa puntii spate. Japonezii nu au dat mai multe detalii, insa cele mai multe voci sustin ca ar fi vorba de un agregat de 3.0 litri furnizat de BMW, capabil de 335 de cai putere si 500 Nm cuplu.

Noua Toyota Supra va renunta de tot la mister si implicit la camuflaj la finalul acestui an, astfel ca lansarea oficiala va avea loc in prima jumatate a anului viitor. Sportiva va fi asamblata la uzina Magna Steyr din Austria, alaturi de noua generatie BMW Z4.

Asa cum bine stii, cele doua modele au fost dezvoltate in paralel, astfel ca impart mai multe panouri de caroserie si componente. Chiar si asa, inginerii Toyota au declarat in repetate randuri ca Supra va avea o dinamica proprie.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 9 Iulie 2018