Tractiunea integrala Quattro este disponibila de acum si pe Audi-ul TT diesel

Tractiunea integrala Quattro este disponibila de acum si pe Audi-ul TT diesel
  • Audi-ul TT cu motor diesel de 2.0 litri poate fi de-acum comandat cu tractiune integrala Quattro
  • Aceasta este disponibila pentru ambele versiuni de caroserie
  • Clientii pot comanda deja aceasta varianta, livrarile urmand sa inceapa din primele luni ale lui 2017
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a extins disponibilitatea tractiunii integrale Quattro si pe Audi-ul TT echipat cu motorizarea de 2.0 litri diesel. Clientii pot comanda deja aceasta varianta, livrarile urmand sa inceapa din primele luni ale lui 2017.

Vazand ca tot mai multi clienti opteaza pentru tractiunea integrala Quattro la achizionarea unui TT, nemtii de la Audi s-au decis sa extinda disponibilitatea acestei tractiuni si la versiunea diesel, dotata cu motorul de 2.0 litri.

Audi TT Quattro diesel

Pentru cei care nu stiu, acest tip de tractiune transmite puterea exclusiv rotilor din fata in conditii normale de condus, insa atunci cand sistemul detecteaza o pierdere de aderenta, ambreiajul electro-hidraulic multi-disc redirectioneaza puterea si rotilor din spate in interval de cateva milisecunde.

Audi TT Quattro diesel

Pe langa acest sistem de tractiune integrala, Audi-ul TT va beneficia si de un software inteligent al ESC-ului (Electronic Stability Control), dar si de sistemul care transmite cuplul motorului doar unei anumite roti, in functie de situatie.

Audi TT Quattro diesel

O alta veste buna pentru fanii acestui model este ca vor putea configura ambele versiuni de caroserie (Coupe sau Roadster) ale TT-ului. In cazul Coupe-ului Quattro, motorul de 181 de cai putere si 380 Nm va ajunge de la 0 la 100 in 6.7 secunde, si va avea o viteza maxima de 234 de km/h, atunci cand este conectat transmisiei automate cu dublu-ambreiaj S-Tronic.

Audi TT Quattro diesel

In ceea ce priveste Roadster-ul, acestuia ii va lua mai mult cu 0.3 secunde sa ajunga de la 0 la 100 de km/h, si va fi ceva mai incet atunci cand vine vorba de viteza maxima, setata la 230 de km/h, din cauza plafonului rabatabil.

Audi TT Quattro diesel

In aceasta configuratie de motor si tractiune, nemtii de la Audi declara un consum de 5.2 litri/100 de km pentru versiunea coupe, si de 5.4 l pentru cea decapotabila.

Audi TT Quattro diesel

Clientii pot comanda deja aceasta varianta a TT-ului, iar masinile vor ajunge la ei incepand cu primele luni ale anului viitor. In Germania, pretul de pornire pentru TT-ul Coupe Quattro S Tronic este de 41.250 de euro, iar Roadster-ul porneste de la 43.650 euro.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Audi TT Quattro diesel
mai multe