Un DUSTER pe sufletul romanului. SUV-ul de la Dacia poate fi comandat si la noi in tara cu GPL din fabrica

Un DUSTER pe sufletul romanului. SUV-ul de la Dacia poate fi comandat si la noi in tara cu GPL din fabrica
  • Motor pe benzina cu 100 de cai putere
  • Autonomie de peste 1000 de km cu ambele rezervoare pline
  • Costuri cu pana la 30% mai mici la carburant
Distribuie pe Facebook

Dacia Duster Eco-G, adica echipata cu un motor alimentat cu GPL, poate fi comandata de acum inainte si in Romania. Initial, aceasta versiune a SUV-ului a fost disponibila numai pe piata din Franta.

Gigantul francez Renault, si implicit Dacia, a fost prezent la Salonul Auto de la Bruxelles acolo unde a prezentat noile Clio E-Tech si Captur E-Tech Plug-in. Tot aici, brand-ul de la Mioveni a venit cu noul Duster Eco-G, sau altfel spus un Duster cu motor alimentat cu GPL.

La acel moment, Dacia spunea despre aceasta noua varianta ca poate fi comandata numai in Franta dar uite ca oferta si-a facut aparitia si pe site-ul Dacia Romania. La numai o zi dupa ce ministrul Mediului a anuntat ca statul va oferi un eco-bonus de 1.000 de lei, pe langa cei 6.500 de lei care reprezinta prima de casare, la achizitionarea unei masini echipate din fabrica cu sistem GPL.

Revenind insa la noul Duster Eco-G, acesta este echipat cu un motor, pe benzina, care dezvolta 100 de cai putere si 170 Nm cuplu de la 2.000 de rotatii pe minut, iar rezervorul de Gaz Petrolier Lichefiat este montat in spatiul ocupat in mod obisnuit de roata de rezerva. Inginerii au instalat mai multe sisteme de siguranta, astfel ca poti intra cu masina si in parcarile subterane.

Dacia nu a oferit cifre concrete pentru consumul de carburant, dar a anuntat costuri cu pana la 30% mai mici la carburant comparativ cu un motor pe benzina si cu 8% mai mici decat in cazul unui Duster diesel.

Duster Eco-G poate rula fie pe benzina, fie pe GPL, comutarea intre cele doua facandu-se manual, de la buton, sau automat atunci cand rezervorul de GPL este gol. Cu ambele rezervoare pline, constructorul de la Mioveni anunta o autonomie de peste 1.000 de kilometri.

Pe piata din Romania, noua varianta porneste de la 14.900 de euro in nivelul de echipare Comfort. In Franta pretul este ceva mai mic, si anume 12.490 de euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe