Programul RABLA a fost extins. Guvernul te incurajeaza sa scapi de masina veche si sa-ti iei...o motocicleta

Programul RABLA a fost extins. Guvernul te incurajeaza sa scapi de masina veche si sa-ti iei...o motocicleta
  • Eco-bonus de 1000 de lei pentru masini noi cu GPL din fabrica
  • Debuteaza in premiera si programul Rabla Moto
  • Prima de casare este 3.500 de lei pentru motociclete
Distribuie pe Facebook

Ministrul Mediului a anuntat cateva schimbari la programul Rabla din acest an. Pentru prima data, prin acest program se va putea achizitiona si o motocicleta insa prima de casare este mai mica decat in cazul masinilor.

In ultimele saptamani s-a tot vorbit despre programul Rabla care urmeaza sa debuteze in luna martie. In urma cu cateva zile, ministrul Mediului a anuntat ca in 2020 numarul de tichete pentru Rabla Clasic a crescut la 60.000 (+10.000) iar cel pentru Rabla Plus la 3.000 de tichete.

Primele de casare raman aceleasi, adica 6.500 de lei pentru o masina noua cu sistem de propulsie conventional si pana la 45.000 de lei, echivalentul a 10.000 de euro, daca vorbim despre un automobil cu propulsie electrica. Autoritatile promit deasemenea si dezvoltarea retelei nationale de incarcare.

Acum, Costel Alexe anunta noi schimbari importante pentru programul Rabla. Intai de toate, statul ofera un eco-bonus de 1.000 de lei (pe langa cei 6.500 de lei) celor care doresc sa-si achizitioneze o masina cu sistem GPL din fabrica, dar si pentru cele care au emisii de cel mult 96 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.

In al doilea rand, ministrul anunta ca valoarea eco-bonusului acordat pentru masinile hibride fara incarcare la priza va creste de la 1.700 la 2.500 de lei.

A treia noutate este, poate, cea mai interesanta. Asta pentru ca, pentru prima data, cei care caseaza o masina veche pot sa-si cumpere cu voucher-ul primit o motocicleta. Prima de casare este in acest caz de 3.500 de lei.

"Prima de casare pentru cumpararea unei motociclete este de 3.500 de lei, pentru ca vrem sa fie echitate intre cumparatorii de masini si cei de motociclete. Daca la masini decontam in jur de 10% din valoare, am vrut sa pastrama ceeasi proportie si la motociclete, acestea fiind ceva mai ieftine," a explicat Alexe.

Va exista o modificare si in ceea ce priveste programul Rabla Plus. De anul acesta, cei care cumpara o masina electrica cu ajutorul statului nu vor putea sa o vanda timp de un an. In acest fel, sustine ministrul, se asigura ca aceste masini prietenoase cu mediul inconjurator, pentru care Romania ofera cel mai mare bonus, "raman in traficul din tara."

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Programul rabla DATA PUBLICĂRII: 11 Februarie 2020