Va deveni imposibil de spus ce motor are. Masina care vrea sa fie cunoscuta dupa cuplul maxim

Va deveni imposibil de spus ce motor are. Masina care vrea sa fie cunoscuta dupa cuplul maxim
  • Cadillac vrea sa schimbe numele masinilor sale
  • Va disparea de pe caroserie capacitatea cilindrica a motorului
  • Americanii urmeaza sa scoata in fata cuplul maxim
Distribuie pe Facebook

Cadillac pregateste schimbari majore in privinta modului in care isi denumeste automobilele. Americanii s-au inspirat de la Audi.

Vremurile in care capacitatea cilindrica a motorului era prima scoasa in fata au apus. O spune conducerea companiei Cadillac, aflata de ceva timp in cautarea unei noi metode prin care sa evidentieze performantele propulsoarelor.

Dupa nenumarate discutii contradictorii intre persoanele cu putere de decizie, seful producatorului auto de peste Ocean a facut marele anunt. Viitoarele modele ale americanilor vor afisa pe caroserie, la vedere, cuplul maxim.

Sa luam exemplul noului XT6. Concurentul trio-ului german format din Audi Q7, BMW X5 si Mercedes GLE va fi disponibil la vanzare, cel putin la momentul lansarii pe piata, in compania unui V6 de 3.6 litri si aproximativ 310 cai putere.

Toate aceste detalii esentiale vor lipsi de pe caroseria crossover-ului american. In schimb, modelul producatorului de peste Ocean se va distinge prin inscriptia 400 fiindca departamentul de marketing a decis sa evidentieze cuplul maxim.

Pentru a nu complica insa si mai mult lucrurile, conducerea companiei Cadillac a optat pentru rotunjirea valorii respective catre cel mai apropiat 50. Doar ca motorul noului XT6 produce 373 Nm, care este mai aproape de indicativul 350...

Intr-o alta ordine de idei, producatorul auto american adopta modelul Audi si renunta la afisarea capacitatii cilindrice a propulsorului. Va pastra totusi litera T pentru a semnala in continuare versiunile turbo, mai spune Steve Carlisle.

Cadillac XT6 400

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 14 Martie 2019