Viitorul SUV Maserati va avea un motor HEMI

Viitorul SUV Maserati va avea un motor HEMI
Dragi fani Maserati, avem nu mai putin de doua vesti pentru voi - una rea si una... mai mult decat rea. Constructorul italian nu doar ca se pregateste sa intre in segmentul SUV-urilor, ci o va face cu un model propulsat de un motor 100% american.
Distribuie pe Facebook

Ne-ar fi placut ca Maserati sa nu se arunce in segmentul SUV-urilor, insa aceasta situatie este iminenta. Apoi, daca tot stim ca se va intampla, ne-ar fi placut ca declaratia lui Sergio Marchionnne, care afirma ca SUV-ul italian va fi propulsat de un motor Ferrari, sa se adevereasca. Din pacate, nici in cazul de fata nu avem noroc.

Conform britanicilor de la TopGear, primul crossover din istoria constructorului italian va renunta la savoarea puterii italienesti in favoarea unui propulsor HEMI, in opt cilindri, de 6.4 litri si 465 cai putere - acelasi motor este prezent si pe recent-lansatul Jeep Grand Cherokee SRT8. In alta ordine de idei, viitorul SUV al celor de la Maserati va repreznenta o simpla unealta de marketing. O simpla unealta de marketing, repet, si nimic mai mult de atat.

Oare sa ne asteptam si la o versiune diesel care sa concureze cu germanul Porsche Cayenne Diesel? Ramane de vazut... Un lucru este insa cert: noul SUV al constructorului italian va sosi undeva la inceputul anului viitor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 22 Iunie 2011