Volvo lanseaza noua generatie V60 la Geneva. La ce sa ne asteptam de la cel mai sigur break al lumii

Volvo lanseaza noua generatie V60 la Geneva. La ce sa ne asteptam de la cel mai sigur break al lumii
  • Noul Volvo V60 va fi lansat la Geneva
  • Este construit pe arhitectura SPA
  • Preia motorizarile de la XC60
Distribuie pe Facebook

Constructorul suedez de automobile se pregateste sa lanseze noua generatie V60 in luna martie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Ulterior, Volvo va prezenta si noul sedan S60, ambele urmand sa fie disponibile pe piata incepand cu anul 2019.

Volvo a lansat pentru prima data break-ul V60 in 2011, iar trei ani mai tarziu a primit un facelift pentru a ramane competitiv intr-un segment destul de aglomerat. Asa cum spune traditia, acum este timpul pentru o noua generatie, pe care modelul suedez o va primi foarte curand.

Volvo V60 Edition

Mai exact, in luna martie a acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Constructorul din Goteborg nu a dat, cel putin deocamdata, nicio informatie oficiala despre acesta insa britanicii de la Autocar sustin ca au cateva noutati destul de interesante.

Volvo V60 Edition

Potrivit acestora, noul V60 este dezvoltat pe arhitectura SPA, iar acest lucru se traduce prin faptul ca break-ul va imprumuta gama de motorizari de la SUV-ul XC60. Vorbim asadar de unitati diesel si pe benzina de 2.0 litri, dar si de un propulsor plug-in hybrid care se adreseaza celor care cauta o masina cu emisii cat mai mici.

Volvo V60 Edition

O alta veste foarte buna este ca break-ul va prelua de la SUV-ul amintit mai sus si celebrele sisteme de siguranta care i-au adus lui XC60 titlul de cea mai sigura masina testata de Euro NCAP pe parcursul anului trecut. Dupa ce l-au lovit din toate partile, specialistii belgieni au ajuns la concluzia ca modelul suedez merita un punctaj de 98% protectie pentru adulti, 87% pentru protectia copiilor, 76% pentru siguranta pietonilor si 95% pentru sistemele de asistenta.

Volvo V60 Edition

Volvo se afla in plin proces de improspatare a gamei, tocmai de aceea, la scurt timp dupa ce vom face cunostinta cu noul V60, suedezii vor lansa si un nou sedan S60. Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, ambele vor debuta pe piata pe parcursului lui 2019.

Volvo V60 Edition

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Volvo V60 Edition
mai multe