VW anunta preturile noului Golf GTI Clubsport. Cat costa hot-hatch-ul de 290 CP

VW anunta preturile noului Golf GTI Clubsport. Cat costa hot-hatch-ul de 290 CP
  • Volkswagen anunta preturile noului Golf GTI Clubsport
  • Hot-hatch-ul german porneste de la 36.450 euro
  • Propulsia este asigurata de un 2.0 turbo cu pana la 290 CP
Distribuie pe Facebook

Noul Volkswagen Golf GTI Clubsport este disponibil la vanzare in schimbul unei sume minime de 36.450 euro. Hot-hatch-ul german ofera la schimb o motorizare turbo de doi litri si 290 CP.

Este cel mai potent Volkswagen Golf GTI lansat vreodata. Ofera pana la 290 de cai putere si are nevoie de numai 5.9 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. Dispune atat de o versiune in trei usi, cat si de o varianta cu cinci portiere.

In cazul in care nu te-ai prins inca despre ce este vorba, ei bine... subiectul principal al acestei discutii il reprezinta noul Golf GTI Clubsport - model ajuns in showroom-urile Volkswagen de pe teritoriul Germaniei la un pret de pornire de 36.450 euro.

Cu 6.050 euro mai scump decat un Golf GTI Performance, dar cu 2.550 euro mai ieftin decat un Golf R, hot-hatch-ul german propune inclusiv un pachet aerodinamic restilizat, modificarile aduse spoilerelor traducandu-se printr-un plus vizibil de sportivitate.

Pragurile laterale proeminente, eleronul pentru plafon si jantele din aliaj de pana la 19 inch completeaza pachetul exterior, lista cu ingrediente magice continuand cu volanul in trei spite cu o parte inferioara plata si scaunele de tip scoica imbracate partial in Alcantara.

Din punct de vedere tehnic, noul Volkswagen Golf GTI Clubsport impresioneaza in special prin motorizarea 2.0 TSI ascunsa sub capota, care produce 265 cai putere in modul standard, respectiv 290 CP in modul overboost disponibil pentru aproximativ zece secunde.

Adaugam in meniu si o transmisie DSG cu sase rapoarte, iar primii 100 km/h sosesc dupa numai 5.9 secunde, dupa cum precizam si anterior. In ceea ce priveste viteza maxima, ei bine... aceasta este limitata - deloc surprinzator, de altfel, la 250 de kilometri pe ora.

La final, reamintim ca noul Volkswagen Golf GTI Clubsport a debutat public cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Geneva in toamna anului trecut si celebreaza cea de-a 40-a aniversare a modelului care a definit si popularizat conceptul de hot-hatch.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (19) Poze Volkswagen Golf GTI Clubsport
mai multe