Youxia Ranger X este clona chinezeasca de Tesla Model S. Dar nu arata rau!

Youxia Ranger X este clona chinezeasca de Tesla Model S. Dar nu arata rau!
  • Masina are faruri si stopuri schimbate
  • Pretul este de $32.000
  • Motorul electric ofera 352 cp
Distribuie pe Facebook

Desi se spune ca Youxia Ranger X este o copie fidela a americancei Tesla Model S, pozele spun altceva. Cel putin la exterior, acolo unde masina chinezeasca are o multime de diferente care parca o fac chiar mai atragatoare decat originalul.

In cadrul unui salon dedicat masinilor electrice, producatorul chinez Youxia a prezentat modelul numit Ranger X, o clona a modelului american Tesla Model S. Automobilul electric este dotat cu un motor capabil sa produca 352 cp multumita unui pachet de acumulatori li-ion montat sub podea. Datorita acestui motor masina electrica din China atinge 100 km/h in 6.2 secunde si o autonomie de aproape 500 de kilometri cu echiparea de varf.

Youxia Ranger X

Modelul care a inspirat Ranger X, adica Tesla Model S, vine in varianta de baza cu un motor de 324 cp, dar ce reuseste sa impinga masina pana la 100 km/h in doar 5.2 secunde si la o viteza maxima de 225 km/h. In schimb, masina chinezeasca vine cu un pachet de siguranta ce contine pilot automat adaptiv cu radar si asistenta la pastrarea benzii de rulare. In plus, producatorul spune ca au fost utilizate aceleasi tehnologii ca si la BMW i3 si Tesla, iar partea de mecanica, adica directie si suspensie, a fost dezvoltata de "cele mai mari companii in domeniu". Care or fi si alea...

Youxia Ranger X

Youxia Ranger XYouxia Ranger X

Interesant este ca proprietarul companiei Youxia are 28 de ani si este un mare fan al serialului KITT in care aparea un Firebird negru modificat condus de David Hasselhoff. Titlul original al filmului era "Knight Rider", iar brandul Youxia se pare ca asta si inseamna in chineza. Mai mult, sistemul Android care opereaza toata partea de comunicare si multimedia poarta numele de Kitt, iar grila frontala a masinii are inclus un ecran LCD ce poate simula acea banda cu led-uri rosii ca masina din film.

Automobilul seamana la exterior cu masina originala Tesla, insa are alte faruri si alte stopuri. Problemele apar la interior, acolo unde Ranger X este identica cu masina americana, inclusiv uriasul ecran cu touchscreen de pe consola centrala. Insa pretul este si el destul de mic: $32.000, in timp ce un Tesla Model S costa in Europa circa 45.000 de Euro.

Oricum, e clar ca trendul chinezilor de a copia masinile de succes din Europa si America este in crestere. Iar acest Youxia se alatura celorlalte vehicule din ultima perioada ce copiaza modele consacrate, cum ar fi Land Wind X7 ce cloneaza un Range Rover Evoque sau Dongfeng No1 care a copiat noul Passat.

Youxia Ranger X

Youxia Ranger XAsa arata originalul - Tesla Model S

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Youxia Ranger X
mai multe