ZENOS E10 S, un fel de supercar ce costa numai 38.000 de Euro

ZENOS E10 S, un fel de supercar ce costa numai 38.000 de Euro
  • Pretul incepe de la 29.995 lire (38.000 Euro)
  • Motorul este de Ford si are 250 cp
  • Tractiunea este pe spate, la fel si propulsorul
Distribuie pe Facebook

Englezii de la Zenos Cars tocmai au lansat modelul E10 S, o masina ceva mai puternica decat varianta E10 simpla aratata anul trecut. Este un automobil sport de circuit care are drept de circulatie pe drumurile publice, un fel de Caterham mai elegant si mai prietenos.

La un an dupa ce au lansat modelul sport E10, cei de la Zenos au scos acum pe piata, in cadrul unui salon din Marea Britanie, Autosport International Show, o versiune mai puternice. Ea se numeste simplu E10 S si isi propune sa fie o masina de strada si de circuit. La fel ca si reteta celor de la Caterham, si Zenos a apelat la o caroserie usoara si la un motor puternic.

Motorul care impinge cele 700 de kilograme ale masinii este luat de la Ford si este de 2 litri, supra-alimentat, avand un total de 250 cp si 400 Nm. Mai precis, cu 50 de cp peste varianta lansata anul trecut. Cu ajutorul acestor cifre, Zenos atinge 100 km/h in doar 4,1 secunde si reuseste o viteza maxima de 217 km/h. Destul atat pentru orice fel de plimbare prin oras sau in vacanta, cat si pentru orice experienta pe circuit.

ZENOS E10 S

Pe langa plusul de putere, o alta trasatura cu care se mandreste noul E10 S este parbrizul incalzit. Pesemne ca in trecut, clientii s-au plans de faptul ca temperatura rece a Angliei le joaca feste si pilotul pierde din vizibilitate. Asadar, orice E10 S are acum un parbriz incalzit, ceea ce este oricum o evolutie fata de vechiul model care nu avea deloc parbriz, semn ca pasagerii erau obligati sa poarte casti de protectie. De unde si faptul ca E10 S este si o masina de strada.

Inginerii de la Zenos Cars folosesc pentru aceste masini de kit numai materiale usoare. Asa ca nu e de mirare ca cele doua modele pe care ei le vand au maximum 700 de kilograme. De exemplu, varianta mai putin puternica numita E10 are 675 de kilograme. Iar la acest lucru contribuie sasiul din aluminiu si panourile din fibra de carbon reciclat cu miez de plastic. Cu toate astea, Zenos este un mini-Supercar destul de accesibil, chiar daca duce lipsa de orice urma de confort, precum climatizare sau sistem audio. Pana la urma, acest automobil este unul de circuit cu care se poate circula si pe sosea, nu invers. Pretul cerut de Zenos incepe de la 29.995 Lire Sterline pentru E10 S, adica in jur de 38.000 de Euro sau 45.500 de dolari. Este un pret cu 5000 de lire mai mare decat E10, masina dedicata exclusiv circuitului.

ZENOS E10 S

ZENOS E10 S

ZENOS E10 S

ZENOS E10 SZENOS E10 S

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze ZENOS E10 S
mai multe