Apar informatii proaspete despre noua creatie De Tomaso. Ce motor are super masina de 750.000 de euro

Apar informatii proaspete despre noua creatie De Tomaso. Ce motor are super masina de 750.000 de euro
  • Motor V8 de 5.0 litri, de proveninenta Ford
  • Productie limitata la 72 de exemplare
  • Fiecare costa cel putin 750.000 de euro
Distribuie pe Facebook

De Tomaso a vorbit, pentru prima data, despre sistemul de propulsie al noului model P72. Lansat anul acesta, cu ocazia Goodwood Festival of Speed, super masina urmeaza sa fie replicata in numai 72 de exemplare.

Compania De Tomaso a luat fiinta in 1959 si de-a lungul anilor a lansat modele emblematice precum Mangusta sau Pantera. Anul acesta, brand-ul a implinit 60 de ani si a marcat momentul cu un nou model.

De Tomaso P72

Este vorba despre P72, o super masina lansata cu ocazia Goodwood Festival of Speed. Cu ocazia prestigiosului eveniment am admirat primele imagini cu acest P72, dar am si aflat ca sasiul din fibra de carbon il imparte cu Apollo Intensa Emozione si ca productia urmeaza sa fie limitata la doar 72 de exemplare.

Fiecare va costa cel putin 750.000 de euro insa ajunge sa arunci o scurta privire peste imaginile oficiale pentru a intelege de ce.

De Tomaso P72

Exemplarul expus la Goodwood era propulsat de un motor V12 dar De Tomaso tocmai a anuntat ca cele 72 de exemplare vor ascunde sub capota un propulsor Ford, mai exact un V8 de 5.0 litri supraalimentat. Unitatea este calibrata de Roush si dezvolta peste 700 CP si mai bine de 825 Nm cuplu.

De Tomaso P72

Intreaga putere este livrata puntii spate prin intermediul unei transmisii manuale cu sase trepte. Performantele au fost atinse cu benzina cu 91 cifra octanica.

De Tomaso P72

Compania producatoare a mai tinut sa precizeze ca motorul se tureaza in peste 7.500 rpm si ca inginerii au acordat o atentie deosebita sunetului. Chiar daca vorbim despre un V8 supraalimentat, sunetul compresorului mecanic a fost diminuat, astfel incat masina sa sune ca un V8 aspirat din anii '60.

De Tomaso P72

Totodata, inginerii promit ca unitatea de propulsie respecta toate normele de emisii, inclusiv cele europene, astfel incat omologarea ar trebui sa se faca fara probleme.

De Tomaso P72

De Tomaso P72

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze De Tomaso P72
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 30 Octombrie 2019