Arash AF10: un Supercar ce vine la Geneva cu 2080 cp

Arash AF10: un Supercar ce vine la Geneva cu 2080 cp
  • Arash AF10 costa 1.4 milioane de dolari
  • Viteza maxima teoretica este de 482 km/h (300 mph)
  • Debutul va avea loc luna viitoare la Geneva
Distribuie pe Facebook

Chiar daca nu ai auzit de Arash, nu e nicio problema. Este un producator britanic care produce niste masini speciale si foarte scumpe. Daca acum are in oferta AF8 si AF10, masini puternice care pot depasi 300 km/h, in standul lor de la Geneva, cei de la Arash se pregatesc sa lanseze un nou model de AF10 care va avea 2080 cp.

Salonul Auto de la Geneva este locul in care se aduna cei mai exotici producatori de masini. Este si cazul celor de la Arash, o companie initiata de Arash Farboud, un arab cu multi bani care a vrut sa aiba propriul supercar. Chiar daca numele este arabesc, compania este britanica si a lansat primul automobil in anul 2002, dupa care, in 2008, a scos pe piata modelul AF10, dotat cu motor V8 de Chevrolet.

Acum, in 2016, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, Arash, care intre timp se cheama Arash Motor Company, vine cu un nou model de AF10. Care are sub capota un motor de 2080 cp. De fapt, mai multe motoare, pentru ca este un supercar hibrid. In speta, are un motor termic de 900 cp, un V8 clasic twin turbo de 6.2 litri, la care se mai adauga 4 motoare electrice care mai ofera in plus 1180 cp si un cuplu colosal de 1080 Nm. Asta inseamna cam 2080 cp si un cuplu... cam tot pe acolo. Adica 2280 Nm.

Arash AF10

La prima vedere, daca ne uitam pe specificatii, Arash AF10 atinge 100 km/h in 2.8 secunde si poate accelera pana la o viteza maxima de 482 km/h, cel putin, teoretic. Adica cu asemenea performante se lauda producatorul, dar tinand cont ca e vorba de un anonim, fara prea mare trecut si pedigree in domeniul supercarurilor, ne indoim ca aceste cifre se vor regasi si in realitate. Mai mult, masina se pare ca va avea tractiune integrala!

Arash AF10 are un sasius din fibra de carbon compus din 13 elemente separate, unite cu piese din aliaj de aluminiu. Jantele pe 20 de inch sunt incaltate cu anvelope MICHELIN Pilot Sport 2, dar pentru ca nu sunt comandate speciale, asa cum face Bugatti Veyron, acestea au un top speed de numai 320 km/h, asa ca... nu stim de unde cei 482 km/h, adica 300 mile pe ora, cu cat se lauda englezii.

Oricum, abia asteptam Salonul de la Geneva ca sa vedem masina live si sa ne facem o parere cat mai clara despre acest Arash care vrea, extrem de subtil, sa tinda spre recordul detinut de Veyron, adica de cea mai rapida masina de serie din lume. Au mai incercat si altii, dar, evident, nu au reusit.

Arash AF10

Distribuie pe Facebook
mai multe