Arash AF8, inca un supercar ce se lanseaza la Geneva, saptamana viitoare

Arash AF8, inca un supercar ce se lanseaza la Geneva, saptamana viitoare
  • Arash AF8 are 550 cp
  • Masina este capabila sa atinga 322 km/h
  • Sub capota spate are un motor GM
Distribuie pe Facebook

Dupa deja 3 modele realizate, britanicii de la Arash vin la Geneva cu un nou supercar. Acesta se cheama AF8 si detine o fisa tehnica impresionanta, cu cifre capabile sa inroseasca si mai rau decat este orice Ferrari si Lamborghini.

Noul supercar Arash, numit AF8, va putea fi admirat in standul amenajat la Salonul Auto de la Geneva 2014. Primele imagini si date tehnice au aparut deja online, iar masina va putea fi vazuta in premiera mondiala saptamana viitoare, incepand cu 4 martie, cand portile se deschid pentru presa.

Arash AF8 are un motor de 7 litri V8, realizat de General Motors, care produce 550 cp la 6500 rpm si un cuplu de 640 Nm la 5000 rpm. Cu acest motor, dar si datorita unei greutati reduse, masina va putea sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 3,5 secunde si sa atinga 322 km/h. Greutatea va fi in jur de 1200 kg, multumita fibrei de carbon din care este realizata caroseria.

Arash AF8

Noul model AF8 se caracterizeaza prin caroserie de carbon, faruri cu LED, evacuare din titan, suspensii reglabile performante si jante cu prindere obisnuita, nu centrala. AF8 are jante de 19 inch pe fata si de 20 inch pe spate, incaltate cu pneuri MICHELIN Pilot Cup 2. Franele, desi sunt aftermarket, marca Wilwood, poarta semnatura Arash si au discuri ceramice.

Masina are o lungime de 4.15 metri, o latime de 1.9 metri si o inaltime demna de trecut pe sub orice bariera de doar 1.1 metri. Designul este unul propriu, insa masina seamana din spate cu Lexus LF-A, iar din fata cu Ferrari si McLaren. Oricum, designul este spectaculos si cel mai bine arata din lateral. Asteptam insa imagini reale de la Geneva, ca sa vedem cum se deschid portierele, daca sunt in stilul Lamborghini sau McLaren, dar si filme ca sa auzim motorul si evacuarea de titan prin care respira cei 550 cp. Despre pret, momentan nimic. Oricum, este de asteptat ca acesta sa treaca de 250.000 de Euro, mai ales ca nu vorbim de un supercar realizat in serie mare.

Arash AF8

Arash AF8

Arash AF8Arash AF8

Arash AF8

Arash AF8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (25) Poze Arash AF8
mai multe