Aston Martin Vulcan debuteaza oficial, cu 800+ CP sub capota

Aston Martin Vulcan debuteaza oficial, cu 800+ CP sub capota
  • Aston Martin a publicat primele imagini oficiale ale noului model Vulcan
  • Supercarul britanic ascunde sub capota un V12 de 7.0 litri si peste 800 CP
  • Productia va fi limitata la numai 24 de exemplare, toate track-only
Distribuie pe Facebook

Dupa doua scurte teasere video si multe alte zvonuri cu privire la caracteristicile sale, noul Aston Martin Vulcan isi face intr-un final aparitia in primele fotografii si informatii oficiale.

Editia limitata Vantage GT3 nu este singura surpriza pregatita de Aston Martin pentru Salonul Auto International de la Geneva 2015. Britanicii vor mai expune in cadrul evenimentului desfasurat in perioada 5 - 15 martie si o a doua premiera mondiala, ce raspunde la numele de... Vulcan.

Un nume pe deplin justificat, daca este sa tinem cont ca sub capota extremului supercar din Gaydon se ascunde o motorizare cu 12 cilindri in V. O motorizare aspirata cu 12 cilindri in V si capacitate de sapte litri, ce produce peste 800 de cai putere, dupa cum se mandresc oficialii marcii.

Aston Martin Vulcan

Aston Martin Vulcan

Din pacate, britanicii de la Aston Martin nu s-au grabit sa publice si informatiile referitoare la timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h sau valoarea din dreptul vitezei maxime, acestia dezvaluind in schimb ca valorile maxime sunt livrate rotilor spate de catre o cutie secventiala cu sase rapoarte.

In plus, pachetul tehnic propus de noul Vulcan mai include si un diferential cu alunecare limitata, o suspensie de tip pushrod accesorizata cu amortizoare ajustabile, dar si un sistem de franare cu discuri carbon-ceramice de la Brembo in dimensiunile urmatoare: 380, respectiv 360 milimetri (fata / spate).

Acum, daca vine vorba despre partea vizuala, faptul ca extremul supercar din Gaydon nu este omologat pentru a circula pe drumurile publice se reflecta perfect in design-ul sau. In special cel interior, acolo unde celula de siguranta preluata de la exclusivistul One-77 se poate observa cu ochiul liber.

La nivel de exterior, contrastul dintre capota alungita a motorului si portbagajul scurtat va atrage imediat privirile celor din jur, insa nu vor trece neobservate nici elementele aerodinamice proeminente din dotarea caroseriei sau jantele cu design multispita si prindere centrala.

Conform informatiilor disponibile la acest moment, productia noului Aston Martin Vulcan va fi limitata la numai 24 de exemplare. Pretul de achizitie al extremului supercar britanic ramane inca un mister, dar este bine de stiut ca in suma respectiva va include si un curs intens de pilotaj.

Aston Martin Vulcan

Aston Martin Vulcan

Aston Martin Vulcan

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (20) Poze Aston Martin Vulcan
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 25 Februarie 2015