Avem dovada VIDEO. Cum a devenit noul Subaru cel mai rapid sedan de pe Nurburgring

Avem dovada VIDEO. Cum a devenit noul Subaru cel mai rapid sedan de pe Nurburgring
  • Subaru a publicat clipul video care atesta recordul
  • WRX STI Type RA NBR Special este cel mai rapid sedan din istoria Nurburgring-ului
  • A parcurs cei 20,8 kilometri in6 6:57.5
Distribuie pe Facebook

La cateva zile de la doborarea recordului pe Nurburgring pentru un model cu patru usi, constructorul japonez de automobile a publicat clipul video care sa dovedeasca reusita.

Timpul realizat de un model pe celebrul circuit Nurburgring Nordschleife a ajuns sa cantareasca foarte mult in mintea fanilor si mai ales in fisa cu specificatiile tehnice. Insa uneori, pentru a ajunge in top, marii constructori de automobile fac unele artificii mai putin fair-play.

Subaru WRX STI Type RA NBR Special

Dupa ce au contestat recordul absolut pentru o masina de productie inregistrat de Lamborghini-ul Huracan Performante, carcotasii iau acum in colimator brand-ul asiatic Subaru.

Recent, WRX-ul STI Type RA NBR Special a parcurs cei 20,8 kilometri ai circuitului german in doar 6:57.5, reusind astfel sa devina cel mai rapid sedan din istoria Nurburgring-ului. Dar la fel ca si in cazul supercar-ului italian, si reusita acestuia a fost pusa la indoiala avand in vedere ca masina era de departe de a fi omologata pentru strada.

Subaru WRX STI Type RA NBR Special

Modelul cu patru usi este modificat special de specialistii Prodrive, iar din meniu nu lipseste o aripa spate DRS, care genereaza o forta de apasare de 295 kg, un propulsor de 2.0 litri care dezvolta peste 600 de cai putere, un rollcage, anvelope slick cu latimea de 228 de milimetri, si un interior care a renuntat la mai toate elementele din dotare.

Chiar daca rezultatul a fost masurat cu echipamentele nemtilor si a fost confirmat de oficialii circuitului, site-ul nurburgringlaptimes.com sustine ca cel mai rapid sedan ramane in continuare Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio cu ale sale 7:32.00.

Distribuie pe Facebook
mai multe