Noul sedan de la Subaru a fost la un pas sa bata o masina de 887 CP

Noul sedan de la Subaru a fost la un pas sa bata o masina de 887 CP
  • Subaru a reusit o performanta inegalabila cu un model in 4 usi
  • Un WRX STI de 600+ CP a parcurs Nurburgring-ul in 6:57.5 minute
  • Respectiva masina japoneza a fost modificata radical de Prodrive
Distribuie pe Facebook

Un Subaru in patru portiere a reusit impresionanta performanta de a parcurge peste cei 20 de kilometri ai circuitului de la Nurburgring intr-un timp de numai sase minute si 57.5 secunde.

Atunci cand parea sa fi intrat intr-un con de umbra, compania Subaru scoate din joben un record greu de digerat de catre competitie. Este vorba, mai exact, de recordul acordat celui mai rapid automobil in patru portiere din istoria circuitului de la Nurburgring.

Un record in jurul caruia s-a creat o intreaga dezbatere, daca ar trebui sau nu luat in calcul. Nu de alta, dar modelul folosit de compania nipona in acest scop nu are prea multe in comun cu productia de serie, el fiind construit de Prodrive pentru competitiile de Time Attack.

Drept urmare, motorul ascuns sub capota dezvolta o putere maxima de peste 600 CP, in timp ce interiorul a renuntat la mai toate elementele din dotare. Apoi avem pachetul aerodinamic care dispune de un eleron DRS si, totodata, genereaza o forta de apasare de 295 kg.

Pe scurt, vorbim despre un model de curse, care nu poate fi bagat de niciun fel in aceeasi oala cu Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, actuala detinatoare a recordului pentru cel mai rapid sedan de la Nurburgring. Timpul obtinut insa de acest Subaru are o alta insemnatate.

La sase minute si 57.5 secunde, japonezul este aproape la fel de rapid precum un Porsche 918 Spyder. Mega-hibridul german a oprit cronometrul la 6:57 minute, dar in cu totul alte conditii: cu trei motoare sub capota, dintre care doua electrice, si aproape 880 CP la datorie.

Filmul care surprinde performanta automobilului in patru portiere construit de Prodrive lipseste, pentru moment, din peisaj. Subaru spune ca va remedia totusi aceasta situatie, iar un material video cu extremul WRX STI de peste 600 CP va fi publicat in zilele urmatoare.

Subaru WRX STI Type RA NBR Special

Subaru WRX STI Type RA NBR Special

Distribuie pe Facebook
mai multe