BMW anunta detalii suplimentare. Cand se opreste productia modelului M3

BMW anunta detalii suplimentare. Cand se opreste productia modelului M3
  • BMW confirma oprirea timpurie a productiei modelului M3
  • Automobilul bavarez va parasi linia de asamblare in august
  • De vina pentru aceasta situatie este noua metoda de testare WLTP
Distribuie pe Facebook

Oficialii BMW au discutat si, totodata, confirmat zvonurile conform carora productia actualei generatii a modelului M3 va lua sfarsit mai devreme decat era planificat initial.

La sfarsitul saptamanii trecute, pe internet au aparut mai multe informatii potrivit carora BMW va pune capat productiei actualului M3 mai devreme decat era programat.

Astazi, un purtator de cuvant al companiei bavareze a comentat situatia pentru publicatia Autocar, oficialul confirmand zvonurile si totodata dezvaluind data de la care decizia respectiva va intra in vigoare: luna august si nu mai, asa cum se speculase initial.

De altfel, motivul este cel invocat anterior: de vina pentru disparitia timpurie a modelului de inalta performanta din Munchen se face noua metoda de testare emisiilor WLTP.

Pentru a fi compatibil cu aceasta, actualul BMW M3 ar avea nevoie de un alt filtru de particule, insa si mai problematic este procesul de reomologare care urmeaza dupa instalarea componentei cu pricina, in sensul ca bavarezul nu ar reveni la vanzare la timp.

Comercializata sub denumirea M4, versiunea in doua portiere a modelului de inalta performanta din Munchen nu va imparti soarta sedanului, dar va disparea din showroom-uri cateva luni.

Introdus pe piata in urma cu aproximativ patru ani, actualul BMW M3 este primul membru al familiei M3 care se poate lauda cu un motor supraalimentat sub capota, unitatea cu sase cilindri in linie si capacitatea de trei litri dispunand de nu una, ci doua turbine.

Valoarea din dreptul puterii maxime difera in functie de versiunea de echipare: porneste de la 431 CP in cazul variantei standard si ajunge pana la 460 CP, in cazul modelului CS (foto).

Sedanul bavarez de inalta performanta pleaca in Romania de la 80.801 euro, insa pretul creste pe masura odata ce clientul adauga si alte optiuni, precum cutia automata cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj, pachetul M Competition sinonim cu 450 CP etc.

BMW M3 CS

BMW M3 CS

BMW M3 CS

BMW M3 CS

BMW M3 CS

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze BMW M3 CS
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 6 Februarie 2018