BMW opreste vanzarile si cheama in service noul M5. Masina bavareza are probleme cu pompa de benzina

BMW opreste vanzarile si cheama in service noul M5. Masina bavareza are probleme cu pompa de benzina
  • BMW anunta un recall pentru noul M5 xDrive
  • Modelul bavarez are probleme cu pompa de benzina
  • Sunt afectate 846 de unitati vandute in SUA
Distribuie pe Facebook

Bavarezii de la BMW au anuntat zilele acestea un recall pentru cea mai noua generatie a modelului M5. 846 de exemplare ale automobilului de inalta performanta din Munchen ar putea avea probleme cu pompa de benzina.

Chiar daca nu a trecut nici macar un singur an de la startul productiei sale, noul BMW M5 xDrive face deja subiectul unui prim recall. Aproximativ 846 de exemplare sunt chemate in service pentru o potentiala problema la pompa de benzina, potrivit NHTSA.

Aceiasi oficiali ai Administratiei Nationale pentru Siguranta Traficului pe Autostrazi din SUA anunta ca vizate sunt unitatile fabricate in perioada 21 august 2017 - 17 aprilie 2018. Rezolvarea situatiei anterior mentionata necesita o resoftare a unitatii de control (ECU).

Primul recall al noului M5 xDrive va debuta la inceputul lunii viitoare, pe data de 6 iulie. Pe langa chemarea in service a modelului cu motor V8 bi-turbo, BMW a luat inclusiv decizia de a stopa - cel putin pentru moment, vanzarile automobilului de 600 de cai putere.

Despre BMW M5 xDrive

Lansat in premiera mondiala la mijlocul anului 2017, noul BMW M5 xDrive este primul M5 din toate timpurile cu un sistem de tractiune integrala in standard. Tot la capitolul noutati absolute putem trece, de asemenea, si cutia automata cu opt trepte de viteze.

Sub capota se ascunde in continuare o unitate V8 bi-turbo cu capacitatea de 4.4 litri, principala diferenta fiind data de valoarea inscrisa acum in dreptul puterii maxime. Vorbim despre 600 CP, un plus de aproximativ 40 de cai putere comparativ cu F10.

Drept urmare, acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora se realizeaza in numai 3.4 secunde, pe cand sprintul 0 - 200 km/h devine realitate in 11.1 secunde. Viteza de top este limitata la 250 sau 305 kilometri pe ora cu pachetul M Driver disponibil in mod optional.

Iar aceasta reprezinta doar o parte a povestii. In urma cu numai o luna, bavarezii de la au anuntat si versiunea Competition, cu 625 CP sub capota - de unde si capacitatea modelului cu pricina de a atinge suta in 3.3 secunde, performanta demna de o sportiva pur-sange.

Distribuie pe Facebook
mai multe