Bugatti isi celebreaza legendele cu o noua serie speciala

Bugatti isi celebreaza legendele cu o noua serie speciala
  • Bugatti dezvaluie noul Grand Sport Vitesse Jean-Pierre Wimille
  • Debutul oficial va avea loc in cadrul Concursului de Eleganta din California
  • Automobilul ascunde sub capota un propulsor W16 quad-turbo de 1.200 CP
Distribuie pe Facebook

Dupa colectia Centenaire, Bugatti se pregateste sa lanseze pe piata o noua serie speciala dedicata eroilor sai. O serie speciala ce va cuprinde sase modele diferite, primul dintre acestea fiindu-i dedicat pilotului Jean-Pierre Wimille.

Asteptata sa debuteze in premiera mondiala in cadrul Concursului de Eleganta de la Pebble Beach din California, eveniment ce se desfasoara in weekend-ul 16 - 18 august, noua editie speciala Bugatti Grand Sport Vitesse Jean-Pierre Wimille reuseste sa se remarce inca de la prima sa aparitie, in special datorita schemei sale de culori ce ne-aduce aminte de legendarul castigator al Cursei de 24 de Ore de la Le Mans din 1937, Bugatti 57G Tank.

Intr-o alta ordine de idei, impresionanta creatie a constructorului din Molsheim se evidentiaza la exterior prin numeroase insertii de fibra de carbon finisata in albastru, insertii acompaniate de multiple accente contrastante de Wimille Bleu. De asemenea, cu aceleasi nuante ne intalnim si la nivelul aspectului interior, lista cu atractii principale continuand cu schema vechiului circuit Mulsanne, inscriptionata atat la nivelul eleronului, cat si la nivelul consolei centrale.

Bugatti Grand Sport Vitesse Jean-Pierre Wimille Special Edition

In ceea ce priveste aspectul tehnic, imbunatatirile lipsesc cu desavarsire din peisaj, noua editie speciala Bugatti Grand Sport Vitesse Jean-Pierre Wimille fiind pusa in miscare de acelasi W16 quad-turbo de opt litri si 1.200 cai putere ce propulseaza si versiunea standard a celui mai rapid roadster din lume. Drept urmare, si in cazul de fata avem de-a face cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 2.6 secunde, respectiv o viteza maxima declarata de 410 kilometri pe ora.

Asa cum precizam si cateva randuri mai sus, noul Bugatti Grand Sport Vitesse Jean-Pierre Wimille - automobil ce urmeaza a fi construit in numai trei exemplare, reprezinta doar inceputul, constructorul din Molsheim urmand a lansa in decursul anului viitor alte cinci modele speciale construite cu scopul de a comemora legendele Bugatti. Apoi, speram cu totii, compania detinuta de Grupul Volkswagen va veni cu un model complet nou!

Bugatti Grand Sport Vitesse Jean-Pierre Wimille Special Edition

Distribuie pe Facebook
mai multe