Noul Bugatti Legend Black Bess elogiaza iconicul Type 18 cu aur si carbon

Noul Bugatti Legend Black Bess elogiaza iconicul Type 18 cu aur si carbon
  • Bugatti dezvaluie cel de-al cincilea membru al seriei Legends
  • Noua editie omagiaza iconicul model Type 18 "Black Bess"
  • Productia va fi limitata si de-aceasta data la trei exemplare
Distribuie pe Facebook

Lansata la mijlocul verii trecute, cu ocazia Concursului de Eleganta de la Pebble Beach, editia "Les Legendes de Bugatti" se apropie cu pasi repezi de iesirea sa din scena. Pana atunci insa, compania din Molsheim ne face cunostinta cu cel de-al cincilea, respectiv penultimul actor al fascinantei sale serii de automobile cu adevarat unice: Bugatti Legend Black Bess.

Construit timp de doi ani, in perioada 1912 - 1914, legendarul Bugatti Type 18 "Black Bess" a reusit sa impresioneze intreaga industrie auto cu propulsorul sau in patru cilindri, de cinci litri, capabil sa puna la dispozitia celui aflat la volan aproximativ 100 de cai putere.

Considerat a fi unul dintre primele automobile super-sport destinate drumurilor publice, iconicul model al constructorului din Molsheim se putea lauda, de asemenea, si cu o manevrabilitate exemplara, ampatamentul de numai 2.45 de metri contribuind din plin la atacarea cu succes a virajelor.

Bugatti Legend Black Bess

Un secol mai tarziu de la disparitia sa, legendarul Bugatti Type 18 "Black Bess" revine pe buzele tuturor iubitorilor de autoturisme clasice, multumita noii editii speciale Bugatti Legend Black Bess.

Urmand a debuta in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Beijing, cel de-al cincilea actor al seriei "Les Legendes de Bugatti" iese in evidenta in special datorita nuantei de negru de la nivelul caroseriei din carbon, contrastata puternic de numeroasele accente de auriu, respectiv detalii realizate din aur de 24K.

Bugatti Legend Black Bess

Bugatti Legend Black BessBugatti Legend Black BessBugatti Legend Black Bess

Asa cum era de asteptat, pretiosul material a fost folosit intr-o mare masura si la decorarea interiorului, lista cu atractii principale continuand cu pielea in trei nuante diferite - bej, rosu si maroniu, si incheindu-se cu insertiile de lemn masiv, respectiv desenele ce prezinta in actiune iconicul Type 18 "Black Bess".

In ceea ce priveste aspectul tehnic, surprizele lipsesc cu desavarsire din peisaj, noul Bugatti Legend Black Bess venind la pachet impreuna cu aceeasi unitate W16 quad-turbo de opt litri si 1.200 de cai putere precum versiunea standard, ce ofera o viteza maxima de peste 400 de kilometri pe ora.

Bugatti Legend Black Bess

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze Bugatti Legend Black Bess
mai multe