Bugatti Veyron stabileste un nou record: cea mai rapida masina cabrio din lume

Bugatti Veyron stabileste un nou record: cea mai rapida masina cabrio din lume
Dupa ce i-a fost luat titlul modelului Bugatti Veyron Super Sport de cea mai rapida masina de serie din lume, iata ca Bugatti se intoarce cu stabilirea unui nou record. Desi in recordul initial masina atinsese 431,072 km/h, de data asta a atins numai 408,84 km/h. Dar este vorba de altceva: acum, Veyron SS Vitesse este oficial cea mai rapida masina decapotabila din lume.
Distribuie pe Facebook

Desi recordul din 2010 a fost retras de cei de la Guinness Book, pentru ca viteza de peste 431 km/h a fost atinsa cu o masina modificata, fara limitare, iata ca acum, in 2013, Bugatti stabileste un record si mai greu de doborat.

Record Bugatti Veyron SS Vitesse

Pilotul de curse chinez, Anthony Liu a condus un Super Sport Vitesse, varianta decapotabila de Veyron, cu o viteza de 408,84 km/h. Astfel, cei de la Technical Inspection and Certification, pe scurt, TUV, a omologat aceasta viteza ca fiind record mondial. Mai precis, este cea mai mare viteza cu care a mers vreodata o masina fara plafon, o masina de serie.

Record Bugatti Veyron SS Vitesse

Desi cei de la Bugatti au anuntat o viteza initiala de doar 375 km/h pentru modelul Vitesse, se pare ca masina, la fel ca si predecesorii sai, a surprins placut si si-a depasit limitele. Masina este propulsata de un motor de 8 litri W16 care produce 1200 cp si un cuplu de 1500 Nm si a avut aceeasi combinatie de culori, negru si portocaliu, ca modelul care a depasit bariera celor 431 km/h.

Record Bugatti Veyron SS Vitesse

Recordul a fost stabilit pe circuitul de teste al celor de la Volkswagen, in Ehra-Lessien, Germania. Motiv pentru care, cei de la Bugatti au anuntat ca vor scoate o serie limitata de 8 exemplare ce vor purta o sigla WRC, adica World Record Car. Acestea vor costa cate 2 milioane de Euro fiecare, inainte de taxare suplimentara. Adica se va apropia acest model de 2,5 milioane de Euro. Aceste modele vor fi dezvaluite in cadrul Salonului Auto de la Shanghai, salon ce-si va deschide portile pe 20 aprilie 2013.

Record Bugatti Veyron SS Vitesse

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze Record Bugatti Veyron SS Vitesse
mai multe