Care Chiron? Noul Challenger Demon sprinteaza pana la 96 km/h in doar 2.3 secunde!

Care Chiron? Noul Challenger Demon sprinteaza pana la 96 km/h in doar 2.3 secunde!
  • Dodge a publicat primele imagini oficiale ale noului Challenger SRT Demon
  • Muscle car-ul american propune un V8 de 6.2 litri si pana la 840 cai putere
  • Cumparatorii vor fi intampinati cu un 0 - 96 km/h in 2.3 secunde
Distribuie pe Facebook

Chiar daca au trecut numai trei ani de la prezentarea sa oficiala, versiunea Hellcat este deja de domeniul trecutului. Dodge are o noua varianta cu care sa bage frica in muscle car-uri si, de ce nu, chiar supercaruri.

Anticipat de numeroase filme si fotografii de tip teaser sau spion, mult asteptatul Dodge Challenger SRT Demon a debutat oficial in cursul acestei dimineti, cu ocazia zilelor de presa ale Salonului Auto International de la New York.

Un soi de drag racer pentru strada, daca are vreun fel de sens, modelul american gazduieste in compartimentul motor - asemeni versiunii Hellcat, de altfel - tot o unitate supraalimentata cu opt cilindri in V si capacitate de 6.2 litri.

Dodge Challenger SRT Demon - Galerie Foto

Dodge Challenger SRT Demon - Galerie Foto

Spre deosebire insa de vechiul rege al muscle car-urilor, noul Dodge Challenger SRT Demon se lauda cu o putere maxima de 840 CP, respectiv un cuplu de 1.044 Nm, spre disperarea conducatorilor de Ferrari-uri si alte nebunii italienesti.

Daca mai conteaza, de livrarea valorilor in cauza catre anvelopele speciale de la Nitto se ocupa o transmisie automata cu opt rapoarte, astfel ca acceleratia de la 0 la 96 km/h se realizeaza intr-un timp de numai... ei bine, 2.3 secunde.

In plus, tinand cont de scopul pentru care a fost creat, nu este deloc de mirare ca acelasi model american mai anunta la capitolul performante si un 0 - 402 metri in aproximativ 9.65 secunde, cu viteza de iesire de 225 kilometri pe ora.

Dodge Challenger SRT Demon - Galerie Foto

Dodge Challenger SRT Demon - Galerie Foto

Dodge Challenger SRT Demon - Galerie Foto

Ca o paranteza amuzanta la cifrele si numerele extrem de serioase pe care le propune, noul rege al muscle car-urilor ofera in mod optional scaunul pasagerului dreapta si bancheta spate, fiecare element in parte costand clientul un dolar.

La final, tinem sa incheiem ca - asemeni versiunii Hellcat, daca ne este permisa inca o comparatie, noul Dodge Challenger SRT Demon este livrat la pachet alaturi de doua chei diferite, dintre care una limiteaza puterea maxima la 500 CP.

Potrivit informatiilor oficiale disponibile la acest moment, productia modelului american va lua startul in vara anului 2017 si va fi limitata la 3.000 de exemplare pentru piata auto din Statele Unite, respectiv 300 de unitati pentru Canada.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (144) Poze Dodge Challenger SRT Demon - Galerie Foto
mai multe