Cea mai noua masina lansata pe piata are aproape 700 de cai sub capota, insa nu consuma decat 5.6 la suta. Cum arata in realitate

Cea mai noua masina lansata pe piata are aproape 700 de cai sub capota, insa nu consuma decat 5.6 la suta. Cum arata in realitate
  • Cea mai noua masina lansata pe piata are aproape 700 de cai sub capota
  • Aceasta nu consuma insa decat 5.6 la suta
Distribuie pe Facebook

Seria curiozitatilor continua cu transmisia automata cu opt rapoarte si dublu ambreiaj, care vine fara marsarier, dupa cum precizam si anterior.

Prezentata publicului larg in urma cu mai putin de sapte zile, chiar in ultima parte a saptamanii trecute, cea mai noua masina de la McLaren stie cu siguranta, fara niciun fel de dubiu, cum sa impresioneze. Comercializata sub denumirea de Artura si disponibila in schimbul unei sume care, pe piata din Marea Britanie, sare de 185.000 de lire sterline, aceasta impresioneaza in special prin optiunea oferita la nivelul sistemului de propulsie.

Este vorba, mai precis, despre o unitate V6 twin-turbo de trei litri, acompaniata de un motor electric si o baterie cu capacitatea de 7.4kWh, potrivit primelor detalii si informatii oficiale publicate de departamentul de presa al companiei producatoare.

Asa se face ca masina comercializata de McLaren sub denumirea de Artura vine cu pana la 680 de cai putere si 720 de Newton-Metri, valori maxime care se traduc printr-o acceleratie de la 0 la 100 de kilometri pe ora in trei secunde. Plus un timp de aproximativ 10.7 secunde pentru sfertul de mila, o viteza maxima de 330 km/h si, probabil cel mai interesant aspect dintre toate, un consum mediu de carburant estimat la 5.6 litri la 100 de kilometri.

Demna de mentionat este, de asemenea, si transmisia automata cu opt rapoarte si dublu ambreiaj, dar fara marsarier in dotare, problema mersului cu spatele fiind rezolvata de motorul electric aflat in componenta sistemului de propulsie PHEV.

Cea mai noua masina de la McLaren se mai poate lauda, deloc surprinzator, si cu un exterior SF, inspirat de seriile 570 si 720. Daca vine vorba, in schimb, despre reteta specifica departamentului interior, gama comercializata sub denumirea de Artura a pregatit o atmosfera minimalista, cu marea majoritate a informatiilor si, evident, comenzilor disponibila spre accesare prin intermediul display-ului tactil de la nivelul consolei centrale.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 24 Februarie 2021