Cel mai mare SUV de la Mercedes a debutat oficial. Noul model are o lungime de peste 5.2 metri si ofera pana la 539 de cai putere. Cum arata in realitate

Cel mai mare SUV de la Mercedes a debutat oficial. Noul model are o lungime de peste 5.2 metri si ofera pana la 539 de cai putere. Cum arata in realitate
  • Cel mai mare SUV de la Mercedes a debutat oficial
  • Noul model are o lungime de peste 5.2 metri si ofera pana la 539 de cai putere
  • Cum arata in realitate
Distribuie pe Facebook

Dezvoltat special pentru a concura impotriva unor nume precum BMW X7, proaspat relansatul GLS pluseaza cu trei randuri de scaune si sase sau chiar sapte locuri.

Prezentat publicului larg in urma cu mai bine de doua saptamani si jumatate, inca din prima parte a lunii aprilie, cel mai recent Mercedes GLS din istorie stie - cu siguranta, cum sa iasa in evidenta. Comercializat si pe piata din Romania, la preturi care pornesc de la putin peste 100.000 de euro, impresionantul produs din gama nemtilor se remarca atat prin dimensiunile mai mult decat generoase ale caroseriei - cu lungimea mai mare de 5.200 de milimetri reprezentand principalul element de atractie, cat si prin interiorul extrem de spatios, capabil sa gazduiasca pana la sase ori sapte persoane, in functie de preferintele fiecarui client in parte. Din meniu nu lipsesc insa, ba dimpotriva, am putea spune si nu am exagera cu nimic, nici dotarile premium, printre multiplele echipamente puse la dispozitia cumparatorilor cu dare de mana - unele in standard, altele doar optional, regasindu-se plansa de bord cu detalii din piele Nappa, scaunele cu masaj etc.

Meniul caracteristic principalului rival al controversatului BMW X7 se incheie cu un numar de patru configuratii diferite, 350 d 4Matic, 450 d 4Matic, 450 4Matic si 580 4Matic, cu fiecare dintre primele trei optiuni fiind disponibila alaturi de o unitate cu sase cilindri in linie - de 3.0 litri, electrificata cu ajutorul unui sistem mild-hybrid de 48 de volti, plus 20 CP pentru un total de pana la 289, 387, respectiv 401 cai putere; daca vine vorba, in schimb, despre versiunea 580 4Matic, fisa cu specificatii tehnice a variantei in cauza anunta un propulsor V8 de 3.982 de centimetri cubi, oferit, din nou, in compania tehnologiei MHEV la 48V, aceasta din urma contribuind totusi cu 22 CP pentru un maxim de 539 de cai putere, astfel ca eterna problema a sprintului de la 0 la 100 de kilometri pe ora ar trebui sa isi gaseasca rezolvarea, cu pedala de acceleratie la podea, in numai 4.9 secunde.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 4 Mai 2023