Cele mai tari cinci sleepere cu transmisie manuala!

Cele mai tari cinci sleepere cu transmisie manuala!
Pentru ca nu exista satisfactie mai mare pe lumea asta decat a conduce un sleeper cu transmisie manuala!
Distribuie pe Facebook

Sleeper-ul este acel automobil care, desi ascunde sub capota o suma frumusica de cai putere si beneficiaza de performante demne de luat in seamna, nu prezinta nici un element vizual care sa anunte intentiile sale sportive. Sleeper-ul este un fel de lup in blana de oaie si a devenit faimos in special printre pasionatii de tuning. Dar in cazul de fata nu vom vorbi de acele proiecte de tuning care reprezinta intruchiparea sleeper-ului, ci de acele sleepere venite intr-o astfel de configuratie direct din fabrica. De sleepere stock si cu transmisie manuala, mai exact.

Volkswagen Passat W8

Cele mai tari cinci sleepere cu transmisie manuala!

Atunci cand vine vorba un lup in blana de oaie al lumii auto, primul nume care-ti trece prin minte este cel mai probabil modelul Volkswagen Passat... W8. Introdus pe piata in cursul anului 2001 si comercializat timp de numai trei ani din cauza cererii slabe inregistrate, impresionantul automobil german ascunde sub capota, asa cum o sugereaza si denumirea sa, un propulsor cu opt cilindri in W. Un propulsor W8 capabil sa puna la dispozitia tuturor celor patru roti undeva in jurul a 275 cai putere si 370 Newton-Metri, mai exact.

Astfel, desi la exterior se prezinta in mare masura precum versiunea 1.9 TDI de exemplu, modelul Volkswagen Passat W8 avea nevoie de numai 6.5 secunde pentru a accelera de la 0 la 100, automobilul constructorului din Wolfsburg urmand a-si continua apoi incursiunea pana la pragul celor 250 kilometri pe ora - acolo unde intervine limita electronica aplicata de inginerii germani.

Volvo S60 R

Cele mai tari cinci sleepere cu transmisie manuala!

Desi nici pe departe la fel de popular precum modelul Volkswagen Passat W8, suedezul Volvo S60 R are numeroase alte avantaje de partea sa. In primul rand, nimeni nu se gandeste la un Volvo atunci cand vine vorba de inalta performanta. Iar apoi daca mai aducem in discutie si aspectul estetic...pai, cu exceptia logo-urilor R regasite la nivelul caroseriei, nu exista mai nimic care sa dea de gol caracterul sportiv al acestei limuzine.

Caracter sportiv pus in valoare de o motorizare turbo cu cinci cilindri in linie si capacitate de 2.5 litri, ce livreaza celui aflat la volan nu mai putin de 300 cai putere si 400 Newton-Metri. Asadar, echipat in standard cu un sistem de tractiune integrala si o transmisie manuala cu sase rapoarte, suedezul Volvo S60 R accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 5.7 secunde, lista cu specificatii tehnice culminand cu viteza maxima limitata la 250 kilometri pe ora.

Saab 9-3

Cele mai tari cinci sleepere cu transmisie manuala!

Un alt sleeper iesit din mainile suedezilor este modelul Saab 9-3. Nu te gandi insa acum ca vorbim de vreun 1.9 diesel de 120 cai putere. NU! Pentru a putea fi considerat un sleeper cu drepturi depline, suedezul Saab 9-3 trebuie sa se bucure neaparat de serviciile motorului V6 supraalimentat de 2.8 litri, ce produce undeva in jurul a 250 cai putere si 350 Newton-Metri.

Drept urmare, impresionantul automobil al constructorului suedez se mandreste ca poate sa duca la bun sfarsit misiunea 0 - 100 km/h in mai putin de sapte secunde, principalul punct de atractie al modelului Saab 9-3 fiind insa reprezentat de viteza maxima: putin peste 250 de kilometri pe ora. Si asta fara ca aspectul sau exterior sa dea in vreun fel de banuit...

BMW 130i

Cele mai tari cinci sleepere cu transmisie manuala!

Atunci cand vine vorba de modelul BMW 130i, primul detaliu care iti va atrage intreaga atentie va fi cel mai probabil dimensiunea redusa a acestuia. "Cum, un BMW hatchback?", te vei intreba numaidecat. Nu este insa cazul sa iei in deradere automobilul constructorului bavarez. Desi pare oarecum fragil, trebuie sa stii ca iti va fi destul de greu sa poti tine pasul cu el.

Nu de alta, dar prima generatie a modelului BMW 130i este pusa in miscare de o unitate cu sase cilindri in linie si capacitate cilindrica de trei litri. In ceea ce priveste valorile maxime, numerele magice sunt 265 (cai putere) si 315 (Newton-Metri). Sau, altfel spus, indeajuns pentru ca micul automobil al constructorului bavarez sa rezolve problema cunoscuta sub numele de 0 - 100 km/h in circa sase secunde. Viteza maxima? Ce-ai zice de 250 kilometri pe ora? Suna infricosator, nu-i asa?

Subaru Forester 2.5 XT AWD

Cele mai tari cinci sleepere cu transmisie manuala!

Cine-ar fi crezut vreodata ca un SUV capabil sa strabata multe drumuri forestiere si alte portiuni de drum off-road poate fi, in acelasi timp, la fel de performant precum un automobil sport? Intr-adevar, Subaru-ul Forester 2.5 XT AWD nu este chiar singurul model care se potriveste acestei descrieri, insa modelul japonez este cel mai probabil singurul SUV care poate fi incadrat si la categoria sleeper-elor (da, cele cu transmisie manuala!).

Asa cum o sugereaza si denumirea sa, principalele puncte forte ale modelului Subaru Forester 2.5 XT AWD sunt reprezentate de motorul turbo de 2.5 litri ascuns sub capota si oferit in compania unui sistem de tractiune integrala. Multumita acestei combinatii, la care se mai adauga si cei 230 cai putere, plus 320 Newton-Metri inscrisi pe lista cu specificatii tehnice, SUV-ul japonez poate accelera de la 0 la 100 kilometri pe ora in aproximativ 5.9 secunde! Cum de reuseste oare?

Asadar, acestea fiind spuse, care este sleeper-ul tau favorit?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Cele mai tari cinci sleepere cu transmisie manuala!
mai multe