Comanda speciala: El este unicul 911 blindat pe care Porsche l-a construit vreodata

Comanda speciala: El este unicul 911 blindat pe care Porsche l-a construit vreodata
  • Unicul 911 blindat construit de Porsche
  • Caroseria este dintr-un material compozit
  • Motorul de 3.2 litri este stock
Distribuie pe Facebook

Acum ai ocazia sa studiezi in detaliu singurul 911 blindat pe care Porsche l-a construit vreodata. Acesta a fost comandat de un client misterios si se afla momentan expus la muzeul Porsche.

Generatia 996 a celebrului 911 a reprezentant o schimbare majora pentru Porsche din doua motive: nemtii au inlocuit dupa 34 de ani motorul boxer racit cu aer si caroseria a suferit primele sale modificari estetice majore.

Fanii nu au vazut deloc cu ochi buni aceste noutati. Tocmai de aceea, modelul 911 din generatia 996 este cea mai putin apreciat de impatimitii auto. Ca sa nu mai pomenim de fanaticii marcii care considera ca el a adus sfarsitul adevaratului 911.

Putina lume stie, insa in lume exista un 911 996 blindat. Acesta este expus la muzeul constructorului din Stuttgart si este singurul 911 blindat construit vreodata de Porsche. Masina a fost comandata special de un client misterios.

Masina, finisata in nuanta exterioara Dragonfly Turquoise Metallic, a fost luata direct de pe linia de asamblare. Toate geamurile au fost inlocuite cu unele groase de 20 de milimetri, iar caroseria nu este din otel ci dintr-un material compozit care are o greutate similara cu otelul, dar este de 5 ori mai rezistent.

Foarte interesant este ca daca nu esti atent la detalii, nici nu iti dai seama ca ai de-a face cu o masina blindata. Acesta a fost si obiectivul Porsche care a pastrat toate dotarile de lux ale masinii. Printre ele, sistemul audio de inalta calitate, scaunele ajustabile electric sau sistemul de cruise control.

Trapa este singura dotare eliminata din motive de siguranta.

Nemtii chiar au testat masina si au notat ca rezista unui pistol de calibru 9 milimetri sau unui revolver Magnum.

Daca urci masina pe cantar iti dai imediat seama ca ceva este in neregula. Daca un 911 996 cantareste in mod normal 1.317 kilograme, exemplarul blindat are o masa proprie de 2.722 de kilograme.

In ciuda gabaritului, motorul de 3.4 litri boxer, este stock. Asta inseamna ca dezvolta 300 de cai putere si 350 Nm cuplu.

Distribuie pe Facebook
mai multe