Concurentul lui Dacia Duster la Pikes Peak se arata in amanunt: Hyundai RMR PM580

Concurentul lui Dacia Duster la Pikes Peak se arata in amanunt: Hyundai RMR PM580
Masina condusa de celebrul Rhys Millen este in sfarsit gata sa ia cu asalt traseul de la Pikes Peak, cursa ce va avea loc pe 26 iunie 2011. Insa pana atunci, masina este in teste si are de gand sa spulbere recordul realizat anul trecut, dar si sa coboare sub bariera de 10 minute.
Distribuie pe Facebook

"Daca vremea tine cu noi, vom spulbera recordul absolut pe Pikes Peak" spune Rhys Millen increzator.

Iar masina cu care doreste sa doboare acest record are toate sansele din lume sa o faca. Ai zice ca e o masina prototip din cursa Le Mans, toata din carbon, cu un singur loc, care arata intimidant din orice unghi. Masina se numeste RMR PM580 si este motorizata de unul din motoarele V6 Lambda ale producatorului corean Hyundai. Motorul insa a fost modificat si alezat pana la o capacitate de 4.1 litri, si cu ajutorul unei turbine uriase scoate peste 700 cp.

Concurentul lui Dacia Duster la Pikes Peak se arata in amanunt: Hyundai RMR PM580

Producatorul corean i-a pus la dispozitie lui Millen pista de teste din desertul Mojave, in America, pentru a face teste si tuning de ultima ora. In 2010, masina nu s-a ridicat la asteptari si a avut multe probleme la transmisie. Insa acum, Millen vrea sa se intoarca la o cutie secventiala identica cu cea din masina lui de drift, Hyundai Genesis.

Concurentul lui Dacia Duster la Pikes Peak se arata in amanunt: Hyundai RMR PM580

Atata timp cat transmisia este setata pana la cursa, nu trebuie sa-si faca nicio problema ca nu va depasi bariera celor 10 minute propuse. In plus, ca sa aiba o viteza mai mare in viraje, masina a fost acum dotata cu un diferential cu ambreiaj, si nu cu unul de tip Torsen. Directia masinii este una de Hyundai Sonata, astfel incat Rhys sa simta perfect puterea si precizia masinii.

Concurentul lui Dacia Duster la Pikes Peak se arata in amanunt: Hyundai RMR PM580

Masina are niste anvelope mai moi marca Hankook ce incalta jantele HRE. Anvelopele acestea vor ajuta masina in zonele cu asfalt de pe traseu. Ca si alte noutati pentru 2011, acest prototip de Hyundai mai vine cu imbunatatiri la elementele aerodinamice, care includ un nou difuzor frontal, o gura pentru intercooler si un eleron urias ce-l va tine pe pilot pe drumul care serpuieste pe muntele Colorado... In plus, suspensia a primit arcuri speciale, cu o cursa mai mica, setate pentru traseul de la Pikes Peak.

Concurentul lui Dacia Duster la Pikes Peak se arata in amanunt: Hyundai RMR PM580 Concurentul lui Dacia Duster la Pikes Peak se arata in amanunt: Hyundai RMR PM580

RMR PM580 este o masina foarte usoara dar foarte puternica in acelasi timp - o combinatie care, alaturi de tractiunea 4x4, il va propulsa pe Millen pe coasta foarte repede. Masina cu tot cu pilot cantareste 875 de kg

Noi ii uram lui Rhys Millen sa aiba parte de o cursa buna, dar nu mai buna decat masina cu motor de Nissan GT-R ce poarta numele SUV-ului romanesc. Pana pe 26 iunie cand este cursa, asteptam detalii si poze noi nu doar despre celelalte concurente la categoria Unlimited, dar mai ales despre Dacia Duster de 850 cp, masina care va duce Romania pe coastele abrupte de la Pikes Peak.

<embed width="550" height="450" src="http://www.4tuning.tv/embedded/FlpytvrA0Gc" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash"></embed><p><a href="http://www.4tuning.tv/FlpytvrA0Gc/RMR_PM580_Pikes_Peak.html" target="_blank">RMR PM580 Pikes Peak</a><br /> Filmele din <a href="http://www.4tuning.tv/" target="_blank">4TuningTV</a> doar pe <a href="https://www.4tuning.ro/" title="4Tuning.ro">4Tuning.ro</a></p>

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Concurentul lui Dacia Duster la Pikes Peak se arata in amanunt: Hyundai RMR PM580
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 8 Iunie 2011