Deja s-au dat! KOENIGSEGG a vandut toate exemplarele Jesko, super masina cu 1280 CP si pret astronomic

  • Stocul noului Jesko a fost deja epuizat
  • Productia este limitata la 125 de exemplare
  • Primele 83 s-au vandut chiar inainte de Salonul Auto de la Geneva
Distribuie pe Facebook

Constructorul suedez de automobile tocmai a anuntat ca toate cele 125 de exemplare Jesko au fost deja vandute. Cel mai recent hypercar de la Koenigsegg dispune de 1280 de cai putere atunci cand este alimentat cu benzina de pompa.

Koenigsegg Jesko este cea mai recenta creatie a lui Christian von Koenigsegg, unul dintre oamenii (sa nu uitam de Horacio Pagani) care au demonstrat ca si un producator mic de automobile se poate lua la tranta cu gigantii din domeniu.

Koenigsegg Jesko

Vorbim despre un hypercar in adevaratul sens al cuvantului, cu performante si un pret pe masura: aproximativ 2.8 milioane de dolari.

Pe scurt, Jesko este propulsat de un V8 twin-turbo de 5.0 litri care produce 1.280 de cai putere cu benzina de pompa si 1.600 CP si 1.500 Nm atunci cand este alimentat cu combustibil special. Dincolo de faptul ca poate atinge, cel putin teoretic, 482 km/h, Jesko are o transmisie deosebita.

Koenigsegg Jesko

Botezata Light Speed Transmision de catre creatorul ei, Christian von Koenigsegg, aceasta cutie de viteze cu noua trepte, fara sincroane traditionale si cu opt ambreiaje permite schimbarea directa si instanta din orice viteza in orice viteza. Mai multe detalii gasesti aici.

Koenigsegg Jesko

Insa articolul de azi nu este despre performantele noului Koenigsegg Jesko, ci despre faptul ca...ei bine, s-a dat. Mai corect spus, s-au dat. Pentru ca toate cele 125 de exemplare au fost deja vandute. Mai impresionant este faptul ca primele 83 au fost cumparate chiar inainte ca masina sa fie expusa in premiera la Geneva, iar restul de 42 in primele cinci zile dupa eveniment.

Koenigsegg Jesko

Productia va debuta la inceputul lui 2020, iar suedezii intentioneaza sa asambleze cate o masina pe saptamana la uzina din Angelhorn. Clientii pot alege intre doua variante, Track si Top Speed, iar ulterior va fi disponibila si versiunea Jesko 300 care va putea atinge viteza uimitoare de 482 km/h.

Koenigsegg Jesko

Koenigsegg Jesko

Koenigsegg Jesko

Koenigsegg Jesko

Koenigsegg Jesko

Koenigsegg Jesko

Koenigsegg Jesko

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Koenigsegg Jesko
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 20 Martie 2019