Dodge ar putea lansa pe piata si un Charger Hellcat

Dodge ar putea lansa pe piata si un Charger Hellcat
  • Dodge ia in calcul lansarea unui Charger Hellcat
  • Modelul ar putea sosi in toamna acestui an
  • Propulsia va fi asigurata de un V8 de 707 cai putere
Distribuie pe Facebook

Entuziasmati pana peste masura de reactiile pozitive starnite de noul Challenger Hellcat, americanii de la Dodge se gandesc extrem de serios sa-i imprumute motorul V8 de 707 cai putere si sedanului Charger.

Prezentata in urma cu numai doua luni, cu ocazia Salonului Auto de la New York, versiunea imbunatatita a modelului Dodge Charger este disponibila la vanzare impreuna cu numai doua motorizari pe benzina, viitorii clienti avand la dispozitie fie un V6 de 3.6 litri si 300 CP, fie un V8 de 5.7 litri si 370 cai putere.

Situatia s-ar putea schimba insa in urmatoarea perioada de timp, o serie de informatii neoficiale venite dinspre producatorul american de automobile anuntand ca modelul in patru usi al constructorului de peste Ocean ar putea fi oferit spre comercializare, incepand cu toamna acestui an, si intr-o versiune Hellcat.

In cazul in care acest lucru se va adeveri, iar presupusul Dodge Charger Hellcat va deveni realitate, segmentul sedanurilor de patru usi va avea un nou rege incontestabil, dat fiind faptul ca propulsia americanului va fi asigurata de o unitate V8 supraalimentata de 6.2 litri si aproximativ 707 cai putere.

Conform acelorasi surse, transmisia valorilor maxime va fi asigurata in cazul de fata exclusiv de o cutie automata cu opt trepte de viteze, in timp ce "smecheria" cu doua chei - una neagra pentru 500 CP si una rosie pentru maximul de performanta - ar putea fi preluata complet integral de la modelul Challenger Hellcat.

De asemenea, este de asteptat ca noul Dodge Charger Hellcat sa mai primeasca atat o suspensie ajustabila, cat si un sistem de franare dotat cu discuri de dimensiuni generoase. In plus, nu ar trebui sa lipseasca din peisaj nici imbunatatirile aerodinamice sau accentele unice de la nivelul interiorului.

Asadar, acestea fiind spuse, nu ne mai ramane decat un singur lucru de facut: sa asteptam cu nerabdare sosirea toamnei pentru a putea afla daca modelul in patru usi al producatorul american de automobile se va avanta pe un astfel de teritoriu sau va ramane in continuare cu 300, respectiv 370 cai putere sub capota.

Distribuie pe Facebook
mai multe