E ultima din serie si singura cu motor V12. Toti se inghesuie s-o vada, dar nimeni nu vrea s-o cumpere

E ultima din serie si singura cu motor V12. Toti se inghesuie s-o vada, dar nimeni nu vrea s-o cumpere
  • Se vinde singurul Fisker Tramonto cu motor V12 din lume
  • Pretul de achizitie se ridica la 149.888 de dolari
  • Clientul primeste la schimb un Mercedes SL modificat cap-coada
Distribuie pe Facebook

Ce este drept, nici pretul de vanzare nu ajuta foarte mult. Chiar daca a scazut cu peste 50 de procente in ultimii aproximativ zece ani.

Iti mai aduci aminte de Latigo, proiectul prin care Henrik Fisker a incercat sa schimbe perceptia oamenilor asupra modelului BMW M6? Ei bine, nu este singurul automobil iesit din mainile designerului danez inainte ca acesta sa puna bazele companiei care a dat lumii super-electrica... Karma.

Tot pe la mijlocul anilor 2000 a luat nastere inclusiv celebrul Tramonto, un SL55 AMG modificat cap-coada. Si in cazul de fata planurile initiale cuprindeau o productie limitata la numai 150 de exemplare dar, intr-un final, din diferite motive, doar 15 unitati au fost asamblate in total.

Fisker Tramonto

Fisker Tramonto

Scos la vanzare peste Ocean, in Statele Unite ale Americii, ultimul automobil din serie a primit un propulsor V12 cu doua turbine, capabil sa dezvolte o putere maxima de 700 CP. Si mai impresionant se anunta insa cuplul motor, care depaseste - nu cu mult, ce este drept, valoarea de 1.350 Nm.

Drept urmare, timpul de numai 3.4 secunde necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 96 km/h nu este deloc intamplator. Ba dimpotriva. Cat despre numarul din dreptul vitezei de top, fisa tehnica a singurului Fisker Tramonto cu 12 cilindri sub capota indica un generos 330 de kilometri pe ora.

Pe langa performantele demne de o sportiva pur sange, modelul lansat de designerul danez la mijlocul decadei anterioare se mai lauda si cu un confort respectabil, datorat in special scaunelor cu reglare electrica si functie de incalzire / racire. Nu lipseste din meniu, de asemenea, nici tapiteria din piele.

Apoi, daca imaginile nu reusesc sa scoata la iveala acest lucru, precizam ca in dotarea standard se mai inscriu si climatizarea automata, sistemul de navigatie prin satelit sau instalatia audio in opt difuzoare. Ar mai fi si altele de mentionat, precum farurile bi-xenon, suspensia ABC ori iluminarea ambientala.

Cat despre pretul automobilului scos la vanzare peste Ocean, in Statele Unite ale Americii, ei bine... acesta se ridica la 149.888 de dolari. Destul de mult pentru un produs vechi si fara traditie, destul de interesant daca tinem cont de reducerea semnificativa fata suma originala, de 369.500 de dolari.

Fisker Tramonto

Fisker Tramonto

Fisker Tramonto

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (28) Poze Fisker Tramonto
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 19 Martie 2018