Este sfarsitul unei ere. Lamborghini anunta ca a vandut ultima sa masina cu motor pur termic

Este sfarsitul unei ere. Lamborghini anunta ca a vandut ultima sa masina cu motor pur termic
  • Este sfarsitul unei ere
  • Lamborghini anunta ca a vandut ultima sa masina cu motor pur termic
Distribuie pe Facebook

Urmatoarele modele ale companiei din Bologna vor fi animate exclusiv de un sistem de propulsie electrificat.

Lansat pe piata acum mai bine de cinci ani si trecut de curand - chiar la sfarsitul verii trecute, printr-un facelift major, de cand este comercializat atat intr-o versiune S, cat si intr-o varianta Performante, primul SUV din istoria Lamborghini reprezinta un succes de proportii. O spun, cu mare mandrie, insisi oficialii producatorului auto italian - care au dezvaluit recent, pe parcursul zilelor precedente, ca nu mai accepta nicio comanda pentru actualul Urus, masina condimentata cu o unitate V8 biturbo de patru litri, pe benzina, ce dezvolta undeva in jurul a 666 de cai putere.

Persoanele dornice sa achizitioneze un exemplar al vehiculului asamblat pe aceeasi platforma modulara precum Audi Q8, dar si Bentley Bentayga, Porsche Cayenne ori - mai mult sau mai putin surprinzator, VW Touareg o vor putea face, in urmatoarea perioada, din nou, cu precizarea ca viitorul model va renunta la motorul pur termic mentionat si anterior pentru un asamblu hibrid, de tip plug-in, care isi va intampina soferii alaturi de pana la 820 CP, neoficial.

Astfel, odata cu transformarea popularului Urus intr-un SUV electrificat, eveniment la care se adauga atat incheierea productiei de serie a spectaculosului Huracan, cat si premiera mondiala a extremului Revuelto - ce combina un motor V12 de 6.5 litri cu trei unitati electrice intr-un sistem PHEV, compania Lamborghini ramane fara un propulsor pur termic in gama. Pentru prima data dupa - exact, fix sapte decenii.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 13 Iulie 2023