Este sfarsitul unei ere. Lotus prezinta oficial ultima sa masina cu motor pe benzina. Galerie foto completa

Este sfarsitul unei ere. Lotus prezinta oficial ultima sa masina cu motor pe benzina. Galerie foto completa
  • Este sfarsitul unei ere
  • Lotus prezinta oficial ultima sa masina cu motor pe benzina
  • Galerie foto completa
Distribuie pe Facebook

Botezata Emira, respectiva creatie isi va intampina clientii alaturi de doua motorizari, ambele pe benzina. Una imprumutata de la Toyota, cealalta din gama de performanta Mercedes-AMG.

Prezentata publicului larg inca din prima jumatate a verii anului 2021, ultima masina cu motor pe benzina din istoria companiei Lotus a revenit de curand - chiar zilele acestea, in lumina intensa a reflectoarelor. Explicatia: oficialii producatorului aflat, in prezent, in portofoliul Grupului Geely au publicat zeci de imagini proaspete - unele de la nivelul departamentului exterior, iar altele din cabina, ale noii sportive Emira.

Lotus Emira - Galerie foto

Caracterizata de un design familiar - inspirat de electrica Evija, respectiva creatie a pregatit doua motorizari extrem de diferite, ambele pe benzina. Intr-o alta ordine de idei, marea batalie pentru clienti se va da intre un V6 cu compresor mecanic, de provenienta Toyota, si un I4 turbo imprumutat din gama Mercedes-AMG.

Disponibila inca de la momentul lansarii, prima dintre unitatile mentionate anterior - si in randurile de mai sus, ii va conferi ultimei masini cu motor pe benzina de la Lotus o putere maxima de aproximativ 400 de cai. Ulterior, variantei de 3.5 litri - ce se vinde impreuna cu o cutie manuala sau una automata, ambele cu sase rapoarte, i se va alatura o versiune de 2.0 litri si circa 360 de cai putere, dotata cu transmisie DCT.

Fisa cu specificatii de ordin tehnic cuprinde inclusiv un sistem de tractiune spate - daca mai era nevoie de aceasta precizare, printre performantele respectivei creatii facandu-si loc si un sprint de la 0 la 100 de kilometri pe ora, cu acceleratia la podea, in 4.3 secunde. Sau 4.5, in functie de motorizarea aleasa.

Lotus Emira - Galerie foto

Lotus Emira - Galerie foto

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (51) Poze Lotus Emira - Galerie foto
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 6 Decembrie 2021