Ferrari California Turbo, surpriza italienilor pentru Salonul de la Geneva

Ferrari California Turbo, surpriza italienilor pentru Salonul de la Geneva
  • Ferrari a dezvaluit astazi noul model California T
  • Modelul este propulsat de un motor V8 turbo de 560 CP
  • Debutul public va avea loc luna viitoare, la Geneva
Distribuie pe Facebook

Un Ferrari cu motor supraalimentat parea ceva de neimaginat pana nu cu mult timp in urma, insa inevitabilul s-a produs: italienii au anuntat in cursul zilei de astazi noul California T, model ce se bucura de prezenta sub capota a unui propulsor V8 turbo.

Italienii de la Ferrari vor profita de editia din acest an a Salonului Auto de la Geneva pentru a dezvalui primul lor model dotat cu o motorizare supaalimentata din ultimii douazeci si ceva de ani.

Ferrari California T

Noul California T, caci despre el este vorba, se lauda cu prezenta sub capota a unui propulsor turbo cu opt cilindri in V si capacitate de 3.855 centimetri cubi, numai bun pentru a pune la dispozitia celui aflat la volan nu mai putin de 560 cai putere si 755 Newton-Metri.

Adaugam pe lista cu specificatii tehnice si o transmisie automata cu dublu ambreiaj, plus un sistem de tractiune spate si o greutate de aproximativ 1.625 de kilograme, iar primii 100 km/h vin dupa doar 3.6 secunde.

Ferrari California T

In ciuda performantelor sale deosebite insa, capitol care mai include si o viteza maxima de 316 kilometri pe ora, supercarul italian impresioneaza intr-un mod placut si atunci cand vine vorba de eficienta, consumul mediu de carburant situandu-se in jurul valorii de 10.5 litri la 100 de kilometri.

In ceea ce priveste aspectul sau vizual, noul Ferrari California T se remarca printr-o silueta asemanatoare actualului California, o alta trasatura comuna intre cele doua automobile fiind reprezentata de hard top-ul retractabil.

Ferrari California T

Daca vorbim insa de diferente majore, inspiratiile preluate de la modelele FF si F12 Berlinetta - iar aici ne referim in special la grila frontala de dimensiuni generoase, respectiv farurile alungite, partea posterioara complet restilizata si noul design al jantelor se numara printre atractiile principale ale ultimei creatii semnate de artizanii din Maranello.

Asta la nivel de exterior. In ceea ce priveste interiorul, noul Ferrari California T se poate mandri atat cu ceasurile de bord partial digitale, cat si cu ecranul de 6.5 inci montat la nivelul consolei centrale si utilizat pentru afisarea tuturor informatiilor vitale.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Ferrari California T
mai multe