Ferrari FXX K e masina de curse cu aspect de racheta si 1.050 CP sub capota

Ferrari FXX K e masina de curse cu aspect de racheta si 1.050 CP sub capota
  • Ferrari a publicat primele imagini ale noului FXX K
  • Modelul de curse ofera un sistem hibrid cu 1.050 CP
  • Exteriorul a primit numeroase imbunatatiri aerodinamice
Distribuie pe Facebook

Craciunul a venit mai devreme pentru clientii fideli ai marcii Ferrari, producatorul italian de automobile prezentand in cursul acestei dimineti noul FXX K - o impresionanta masinarie de curse bazata pe magnificul LaFerrari si dotata cu o putere maxima de 1.050 CP.

Chiar daca nici macar nu a apucat sa iasa de pe portile fabricii din Marea Britanie, proaspat anuntatul McLaren P1 GTR intampina deja o problema extrem de serioasa.

Versiunea de circuit a supercarului hibrid din Woking, Surrey va avea de infruntat competitie serioasa in lupta pentru suprematie, Ferrari prezentand in cursul acestei dimineti alternativa perfecta.

Ferrari FXX K

Ferrari FXX K

Botezata FXX K, cea mai noua masinarie de curse din Maranello are la baza impresionantul model LaFerrari si combina un motor pe benzina, V12 de 6.262 centimetri cubi, cu unul electric pentru un total de 1.050 CP.

Puterea maxima este livrata in continuare exclusiv rotilor spate, prin intermediul unei transmisii automate cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj, oficialii Ferrari refuzand sa publice pana la acest moment modul in care au evoluat performantele in linie dreapta.

Cat despre performantele reusite pe circuit, este de asteptat ca noul FXX K sa jubileze la acest capitol, multumita in principal imbunatatirilor de ordin aerodinamic - ce promit o crestere a fortei de apasare chiar si cu pana la 50 de procente (540 kilograme la 200 kilometri pe ora, de exemplu).

Un alt mare mister referitor la cea mai noua masinarie de curse din Maranello se afla in stransa legatura cu greutatea propriu-zisa, cifrele si numerele cu privire la acest aspect lipsind si ele cu desavarsire din peisaj. Inlaturarea dotarilor de confort de la nivelul interiorului ar trebui sa faca insa macar o mica diferenta, daca nu chiar una majora.

Iar asta nu e tot. Lista cu surprize pregatita de concurentul Ferrari pentru proaspat anuntatul McLaren P1 GTR merge si mai departe de-atat, in componenta retetei pregatite de italieni facandu-si loc si o suspensie sport cu amortizoare magnetoreologice, discuri carbon ceramice de pana la 398 milimetri, diferential electronic de ultima generatie si, nu in ultimul rand, un sistem KERS reglabil in patru moduri diferite.

Ferrari FXX K

Ferrari FXX K

Ferrari FXX K

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Ferrari FXX K
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 3 Decembrie 2014