Final de drum pentru SSC Ultimate Aero

Final de drum pentru SSC Ultimate Aero
Detinator al titlului de cel mai rapid automobil din lume pentru o buna perioada de timp, modelul SSC Ultimate Aero a ajuns in cele din urma la final de cariera si se pregateste sa-i predea stafeta unui model si mai impresionant, cunoscut sub numele de Tuatara.
Distribuie pe Facebook
Introdus pe piata in 2006, modelul SSC Ultimate Aero si-a castigat instant celebritatea multumita performantelor sale astronomice, supercarul american reusind la numai un an de la lansarea sa sa-i fure mult mai galonatului Bugatti Veyron titlul de cel mai rapid automobil al planetei. De asemenea, SSC Ultimate Aero si-a facut un renume si datorita ca nu oferea ABS sau sistem de control al tractiunii, si asta in ciuda faptului ca reusea sa atinga fara prea mari probleme viteze maxime uriase, de peste 400 kilometri pe ora.

In august 2012, americanii de la SSC au intordus oficial editia speciala Ultimate Aero XT, un automobil produs in doar cinci bucati, care avea sa reprezinte cantecul de adio al supercarului american. Toate cele cinci exemplare, inzestrate cu un V8 twin-turbo de 6.9 litri si 1.300 cai putere si capabile de 0 - 100 km/h in 2.65 secunde, 0 - 322 km/h in aproximativ 15.65 secunde, respectiv o viteza maxima de 439.35 kilometri pe ora, au fost in cele din urma vandute, modelul SSC Ultimate Aero devenind astfel istorie.

Totusi, din fericire pentru iubitorii de automobile de inalta performanta, activitatea constructorului de supercaruri de peste Ocean nu se incheie aici, ci continua cu punerea in productie a extremului Tuatara, automobil care-si propune sa readuca titlul de cea mai rapida masina din lume in curtea celor de la SSC North America.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 10 Decembrie 2012