Ford celebreaza legendarul GT40 Mark II cu versiunea speciala Ford GT '66 Heritage Edition

Ford celebreaza legendarul GT40 Mark II cu versiunea speciala Ford GT '66 Heritage Edition
  • Ford omagiaza modelul GT40 Mark II cu o versiune speciala a noului GT botezata '66 Heritage Edition
  • Masina se evidentiaza prin exteriorul negru cu dungi argintii, sau cu jantele aurii de 20 de inci
  • La interior, editia speciala vine cu scaune din fibra de carbon, insertii personalizate si accentele aurii
Distribuie pe Facebook

Ford va lansa versiunea GT '66 Heritage Edition ca un omagiu adus GT40-ului castigator al cursei de anduranta de la LeMans din 1966.

Anul 1966 reprezinta o perioada importanta in istoria constructorului american. Dupa 24 de ore si o cursa infernala pe Circuit de la Sarthe, primele trei pozitii au fost ocupate de Ford-ul GT40 Mark II.

Ford GT '66 Heritage Edition

GT '66 Heritage Edition este un omagiu adus masinii conduse de Bruce McLaren si Chris Amon, si se distinge prin exteriorul, interiorul si finisajul jantelor caracteristice faimosului GT40.

Ford GT '66 Heritage Edition

Exteriorul masinii este vopsit in nuanta Shadow Black, cu finisaj mat sau lucios, si completat de dungile argintii si de detaliile de fibra de carbon. Usile si capota sunt evidentiate de numarul de concurs 2 vopsit in Frozen White, iar intreaga masina iti capteaza rapid atentia cu jantele forjate de 20 de inchi produse dintr-o singura bucata de aluminiu fiecare, acoperite cu o tenta de auriu.

Ford GT '66 Heritage Edition

Inginerii Ford au dat o atentie speciala interiorului care isi primeste pasagerii cu scaune din fibra de carbon imbracate in piele Ebony, cu insertii si cusaturi personalizate sau cu tetierele si volanul gravate cu logo-ul Ford GT. Deasemenea, panoul de instrumente, stalpii si plafonul sunt imbracat in piele, iar accentele aurii evidentiaza padelele din spatele volanului, partea de sus a scaunelor si instrumentele de bord.

Ford GT '66 Heritage EditionFord GT '66 Heritage Edition

Exact ca si legendarul GT40 Mark II, volanul noii editii ale GT-ului este imbracat in piele iar centurile de siguranta sunt albastre.

Raj Nair, Vicepresedintele executiv Ford, a declarat ca "Celebrarea victoriei istorice de la LeMans a reprezentat intotdeauna o parte a intoarcerii Ford-ului GT. Versiunea GT '66 Heritage Edition este un tribut extraordinar adus masinii care a dat startul victoriilor Ford la LeMans."

Ford GT '66 Heritage Edition

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Ford GT '66 Heritage Edition
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 28 Iunie 2016