Geneva 2014: Alfa Romeo 4C Spider, un studiu de design impecabil

Geneva 2014: Alfa Romeo 4C Spider, un studiu de design impecabil
  • Alfa Romeo 4C Spider va intra in productia de serie
  • Are acelasi motor ca si varianta Coupe
  • Sub capota spate are un propulsor de 240 cp
Distribuie pe Facebook

In standul italienilor de la Alfa Romeo din cadrul Salonului Auto de la Geneva 2014, vizitatorii pot admira un cabriolet extrem de interesant, momentan doar un exercitiu de design din partea Alfa. E vorba de 4C Spider, un roadster de mici dimensiuni ce se va produce in serie de anul viitor.

Noutatea celor de la Alfa Romeo pentru Geneva 2014 este noul model 4C in varianta Spider. Nu este un model de serie, ci doar un exercitiu de imagine si design pe baza caruia se va fabrica, incepand cu anul 2015, modelul de serie. Este de fapt versiunea fara plafon a celebrului 4C Coupe, o masina care face senzatie cu doar 240 cp sub capota.

Varianta Spider are in imaginile prezentate de Alfa inainte de dezvaluirea oficiala niste blocuri optice usor redesenate, o culoare Glossy White, un roll-bar din fibra de carbon si rama parbrizului din acelasi material usor. Si, la fel ca si varianta Coupe, acest cabriolet este construit in jurul unui sasiu din carbon, motiv pentru care greutatea este de sub 1.100 kilograme.

Studiul de design isi propune sa fie o inspiratie pentru un Spider de serie, asadar are tot ce este mai bun. Evacuarea in doua etape este centrala, cu finala din carbon si titan, realizata de celebrul producator de evacuari dedicate motocicletelor, Akrapovic. Aceasta evacuare are niste valve controlate electric wireless, in functie de deschiderea carora se aude evacuarea.

Sub capota, acelasi motor de 1,75 litri ca si pe Giulietta sau 4C Coupe, un propulsor pe benzina cu 4 pistoane care produce 240 cp. Acest motor este cuplat unei transmisii TCT cu dublu ambreiaj cu schimbarea treptelor de la volan. In ceea ce priveste alte modificari mecanice, masina decapotabila se bucura de suspensii intarite, care combat plusul de greutate fata de modelul 4C Coupe, astfel incat sa se comporte la fel de bine in viraje.

Masina poate fi admirata la Geneva incepand de azi, iar noi vom reveni curand cu fotografii reale ale acestui model interesant.

Alfa Romeo 4C Spider

Alfa Romeo 4C Spider

Alfa Romeo 4C Spider

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Alfa Romeo 4C Spider
mai multe