Jaguar nu va fabrica versiunea de serie a lui C-X75

Jaguar nu va fabrica versiunea de serie a lui C-X75
Criza economica da din nou peste cap planurile producatorilor auto. Astfel, supercarul C-X75 al celor de la Jaguar nu va mai beneficia de o versiune de serie si va ramane la stadiul de prototip.
Distribuie pe Facebook
"Stim ca am putea sa facem o versiune de serie a lui C-X75 si sa o comercializam cu succes, dar consideram ca nu este un moment potrivit sa lansam un model cu un pret de aproape un milion de lire sterline in conditiile in care guvernele lumii aplica diverse masuri de austeritate", a declarat Adrian Hallmark, directorul global al brandului Jaguar.

Totusi, vor fi produse cinci prototipuri functionale ale lui C-X75, acestea urmand sa fie finalizate pana in luna mai a anului viitor. Unul dintre ele va fi expus in muzeul Jaguar, iar altul va putea fi condus in public doar cu ocazia unor evenimente speciale. In schimb, celelalte trei exemplare urmeaza sa fie vandute in cadrul unor licitatii.

Conceptul Jaguar C-X75 a fost dezvaluit in urma cu doi ani, cu ocazia Salonului Auto de la Paris. Constructorul britanic anunta in mai 2011 ca masina va intra in productia de serie, lucru care din pacate nu se va mai intampla.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 12 Decembrie 2012