Koenigsegg Regera 2016: un nou MegaCar se va lansa la Geneva

Koenigsegg Regera 2016: un nou MegaCar se va lansa la Geneva
  • Noul automobil va fi bazat pe One:1
  • Motorul va fi tot V8 twin-turbo
  • Numele Regera inseamna "dominatie" in suedeza
Distribuie pe Facebook

Suedezii de la Koenigsegg au anuntat ca luna viitoare, la Salonul Auto de la Geneva 2015, vor aduce in stand un nou model. Un MegaCar de 1400 cp care promite sa fie cea mai rapida masina de serie din toate timpurile. Asta pana cand cei de la Bugatti vor lansa urmasul lui Veyron, un alt HiperCar ce se pare ca va avea 1500 cp.

Desi pana acum nu a fost surprinsa in nicio imagine spion, noua masina promite sa revolutioneze lumea automobilistica. Koenigsegg a anuntat ca numele oficial al noului model va fi Regera, care in suedeza inseamna a conduce sau a domina. Mai mult, se pare ca puterea masinii care va fi tot RWD, la fel ca si Agera, iar motorul va fi ca si pana acum unul cu 8 pistoane supra-alimentat de doua turbine. In total, motorul urias de 5.0 litri va oferi in jur de 1400 cp, adica un mega-watt putere.

Pe 3 martie 2015, atunci cand Salonul Auto de la Geneva isi va deschide portile, suedezii vor face lansarea oficiala a masinii. Nu stim nici cum arata si nici exact cifrele oficiale. Poate vom avea surprize si puterea va fi chiar si mai mare decat ceea ce se zvoneste in prezent. Insa cu siguranta vor fi multe elemente imprumutate de la One:1, cel mai radical automobil al prezentului. Koenigsegg lucreaza intens in domeniul aerodinamicitatii adaptive, iar aceasta masina care este deja pe piata se mandreste cu o forta de apasare numai din partea eleronului de 830 kg la o viteza de 440 km/h, atat cat poate atinge.

Poate ca odata lansat, acest nou model va putea fi si testat pe o pista speciala pentru a afla viteza maxima de care este in stare. Evident, nu in acelasi loc in care a fost testat Bugatti Veyron SuperSport, pista apartinandu-i grupului VAG, insa locuri precum Bonneville Salt Flats sau deserturile din Africa de Sud pot fi niste locuri in care in sfarsit, deja invechitul Veyron, isi poate pierde titlul oferit de Guinness World Record de cea mai rapida masina de serie din lume.

Imediat cum noul Regera isi va face publice detaliile la Geneva, vom reveni cu amanunte reale despre cifre si performante.

Koenigsegg Regera

Distribuie pe Facebook
mai multe