LA Auto Show 2014: Audi R8 Competition promite un mixt de stil si viteza

LA Auto Show 2014: Audi R8 Competition promite un mixt de stil si viteza
  • Noul Audi R8 Competition a debutat oficial
  • Supercarul german promite un V10 de 570 CP
  • Productia va fi limitata la 60 de exemplare
Distribuie pe Facebook

Dupa sapte ani de activitate si peste 50.000 de exemplare produse, primul supercar din istoria Audi se pregateste sa-si ia ramas bun de la lumea auto. Nu inainte insa de a fi lansat intr-o noua si, cel mai probabil, ultima editie speciala.

Dezvaluit in premiera mondiala cu ocazia evenimentului Los Angeles Auto Show 2014, ce se desfasoara in perioada 18 - 30 noiembrie, exclusivistul Audi R8 Competition gazduieste sub capota, montat central, un propulsor aspirat cu zece cilindri in V si capacitate de 5.2 litri, modificat pentru livra celui aflat la volan undeva in jurul a 570 CP.

Salonul Auto de la Los Angeles 2014: Audi R8 CompetitionSalonul Auto de la Los Angeles 2014: Audi R8 Competition

O transmisie cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj, respectiv un sistem de tractiune integrala completeaza lista cu bunatati de ordin mecanic, acceleratia de la 0 la 96 km/h realizandu-se astfel in aproximativ 3.2 secunde. In ceea ce priveste viteza maxima, supercarul german se poate lauda cu o incursiune pana la si dupa pragul celor 320 de kilometri pe ora.

Aceasta-i insa doar o mica parte dintr-un (ceva mai) mare intreg. Nu de alta dar, pe langa performantele de top, noul Audi R8 Competition mai impresioneaza si la capitolul design, kitul aerodinamic realizat din fibra de carbon si jantele pe 19 inch - ce ascund discuri carbon-ceramice cu etriere finisate intr-un rosu contrastan, aducand un surplus vizibil de agresivitate.

Dupa cum anuntam si anterior, editia speciala a supercarului german va fi fabricata intr-un total de numai 60 de exemplare, toate acestea fiind destinate exclusiv pietei auto din Statele Unite ale Americii - si venind la pachet alaturi (si) de un interior ce abunda in insertii de piele, accente de fibra de carbon si cusaturi contrastante realizate sub forma de carouri, fie acum vorba intre noi.

Salonul Auto de la Los Angeles 2014: Audi R8 Competition

Salonul Auto de la Los Angeles 2014: Audi R8 Competition

Salonul Auto de la Los Angeles 2014: Audi R8 Competition

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze Salonul Auto de la Los Angeles 2014: Audi R8 Competition
mai multe