Lamborghini a vandut 674 de unitati in primele 6 luni ale anului

Lamborghini a vandut 674 de unitati in primele 6 luni ale anului
Incepand cu luna ianuarie 2010, Lamborghini a vandut 674 de masini in toata lumea. Numarul este cu 18% mai mic decat anul trecut, in aceeasi perioada. Insa constructorul italian nu se plange si merge inainte.
Distribuie pe Facebook

Chiar daca numarul masinilor vandute a scazut cu 18 procente, cifra de afaceri a scazut cu numai 2,6 % fata de 2009, aceasta fiind 152,9 milioane de Euro.

Mentinerea pe piata a marcii este datorata in primul rand pietei Asiatice, care a crescut cu 200% fata de anii precedenti. In 2009, Lamborghini vindea numai 28 de masini in Asia, iar acum, in numai 6 luni, a vandut 86 de masini. Dupa Statele Unite, piata din China este cea mai profitabila pentru uzina din Sant' Agata. In afara de China, in Est, Lamborghini a mai vandut in numar dublu si in Australia, Singapore, Hong Kong si Taiwan. Se pare ca in prezent, zona Asia-Pacific reprezinta 34% din totalul de vanzari ale companiei.

Stephen Winkelmann de la grupul VAG a mentionat ca doreste sa se focuseze pe pietele asiatice, acestea fiind salvarea pe timp de criza, in timp ce in Europa si SUA se resimte criza economica din plin. In plus, incepand cu anul viitor, va iesi pe piata un nou model, fapt care va creste putin vanzarile, mai anunta compania. Si, pana in 2015, compania mai doreste sa scada emisiile de CO2 cu 35%, fapt care va scadea taxele, asadar pretul masinilor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 12 August 2010