Lexus RC-F Coupe: Avem primele poze si detalii despre rivalul noului BMW M4!

Lexus RC-F Coupe: Avem primele poze si detalii despre rivalul noului BMW M4!
  • Lexus dezvaluie primele fotografii oficiale ale noului RC-F Coupe
  • Automobilul japonez se bucura de un kit aerodinamic extrem de agresiv
  • Propulsia rivalului lui BMW M4 Coupe este asigurata de un motor V8
Distribuie pe Facebook

Doar patru zile au mai ramas pana la debutul Salonului Auto de la Detroit din acest an, insa Lexus renunta la asteptare si ne face chiar astazi cunostinta cu noul RC-F Coupe, model care spera sa puna la respect recent lansatul BMW M4 Coupe.

Prize de aer multiple, aripi laterale uriase si jante de dimensiuni generoase. Vorbim oare cumva de un automobil care concureaza in vreunul dintre multele campionate de motorsport ale planetei? Ei bine, nu chiar, insa noul Lexus RC-F Coupe asa lasa impresia!

Si nu doar datorita acestor detalii vizuale de-a dreptul impresionante, ci si prin capota ventilata a motorului, cele patru tips-uri ale sistemului de evacuare sau chiar prin eleronul activ - eleron care-si face aparitia in peisaj la o viteza de aproximativ 80 km/h si care dispare in portbagaj atunci cand vitezometru indica 40 km/h, ce subliniaza caracterul aerodinamic cu care se poate lauda rivalul recent lansatului BMW M4 Coupe.

Lexus RC-F Coupe - Galerie FotoLexus RC-F Coupe - Galerie Foto

Lexus RC-F Coupe - Galerie Foto

Daca exteriorul nu lasa nici o urma de indoiala asupra faptului ca avem de-a face cu o masina de curse pentru strada, nu acelasi lucru se poate spune si despre interior. Preluand numeroase inspiratii de la supercarul LFA, cockpitul noului Lexus RC-F Coupe te face sa te simti ca intr-o nava spatiala, aceasta situatie datorandu-se in special ceasurilor de bord digitale (cu exceptia vitezometrului, care se bucura de un design analog), respectiv aspectului cu care a fost inzestrata consola centrala.

De asemenea, tot la nivel de interior regasim, pe langa ambianta futurista, si un mix vizibil intre sportivitate si lux, scos in evidenta de insertiile de piele in doua culori combinate cu accentele de alcantara si ornamente din fibra de carbon.

Lexus RC-F Coupe - Galerie Foto

Lexus RC-F Coupe - Galerie FotoLexus RC-F Coupe - Galerie Foto

In ceea ce priveste partea tehnica, majoritatea informatiilor elocvente lipsesc cu desavarsire la acest moment, japonezii de la Lexus multumindu-se sa afirme doar ca al lor RC-F Coupe ascunde sub capota un propulsor V8 ce dezvolta peste 450 cai putere, cuplat la o transmisie automata dupa cum se poate observa in fotografiile oficiale ce surprind interiorul.

Cu toate acestea, nu ar fi de mirare ca lista cu specificatii tehnice sa mai includa si un sistem de tractiune spate, plus directie, frane si suspensie modificate pentru a livra un maximum de performanta, insa daca va fi asa sau nu ramane sa ne convingem la inceputul saptamanii viitoare.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (64) Poze Lexus RC-F Coupe - Galerie Foto
mai multe