Mai bine nici ca se poate: Noul Cayman GT4 are 385 CP, cutie manuala si 1.340 kg

Mai bine nici ca se poate: Noul Cayman GT4 are 385 CP, cutie manuala si 1.340 kg
  • Porsche prezinta oficial noul Cayman GT4
  • Modelul german ofera un motor de 3.8 litri si 385 CP
  • Sprintul 0-100 km/h se realizeaza in 4.4 secunde
Distribuie pe Facebook

Dupa zile, saptamani si chiar luni intregi de asteptare fierbinte, noul Porsche Cayman GT4 a debutat intr-un final in cursul acestei dimineti. Prima impresie? Mai bine de atat nici ca se putea!

O simbioza intre Cayman si 911 GT3, cel mai nou membru al familiei Porsche graviteaza in jurul unui propulsor aspirat cu sase cilindri si capacitate de 3.8 litri, ce dezvolta undeva in jurul a 385 cai putere si 420 Newton-Metri.

Imprumutata de la modelul Carrera S, unitatea montata central lucreaza impreuna cu o transmisie manuala in sase rapoarte si un sistem de tractiune spate, senzatiile oferite de (mini)supercarul german fiind dintre cele mai pure.

Cat despre performantele propriu-zise, noul Porsche Cayman GT4 nu are nici un fel de rival: primii 100 km/h vin dupa doar 4.4 secunde, sprintul 0 - 200 km/h se realizeaza in circa 14.5 secunde, pe cand viteza maxima este de 295 km/h.

Porsche Cayman GT4Porsche Cayman GT4

Apoi ar mai fi si timpul de numai 7 minute si 40 secunde necesar parcurgerii unui tur la Nurburgring, timp ce pune (mini)supercarul german alaturi de nume mult mai grele, precum Ferrari 430 Scuderia, Porsche 997 GT3 sau chiar Lamborghini LP640.

Secretul acestei reusite? Ei bine, in cazul in care nu ti-ai dat deja seama pana acum, noul Cayman GT4 a fost dezvoltat cu gandul la performantele pe circuit, de unde si restilizarea majora a kitului aerodinamic, respectiv completarea sa cu un eleron supradimensionat.

In plus, discurile de franare si scaunele interioare realizate din fibra de carbon - si disponibile in mod optional, pastreaza greutatea sub pragul celor 1.350 de kilograme, lista cu bunatati continuand cu suspensia sport ce imprumuta numeroase elemente de la ultimul 911 GT3.

Cat despre meniul interior, (mini)supercarul german propune infinite insertii de piele si accente de alcantara, ce vin la pachet alaturi de o sumedenie de cusaturi contrastante. Deloc surprinzator, din peisaj nu lipsesc nici volanul in trei spite, scaunele cu suport lateral marit sau... roll cage-ul.

Debutand in premiera mondiala luna viitoare, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, noul Porsche Cayman GT4 are un pret pe masura specificatiilor sale tehnice: de la 85.779 euro, fiind astfel cu doar 5.000 de euro mai ieftin decat un 911 Carrera.

Porsche Cayman GT4Porsche Cayman GT4

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (41) Poze Porsche Cayman GT4
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 4 Februarie 2015