Maserati Levante - Noi detalii despre primul SUV din istoria Maserati

Maserati Levante - Noi detalii despre primul SUV din istoria Maserati
Noul Maserati Levante nu va fi disponibil la vanzare mai devreme de anul 2015, insa zvonurile si informatiile oficiale cu privire la primul SUV din istoria Maserati continua sa-si faca aparitia pe internet.
Distribuie pe Facebook

Dezvaluit sub forma de concept in toamna anului 2011, primul SUV din istoria moderna a celor de la Maserati va fi botezat Levante si va reprezenta "un mix latin intre modelele BMW X6 si Porsche Cayenne", conform oficialilor companiei de automobile din Modena. De asemenea, noul Levante va reprezenta si o combinatie intre actualele modele ale constructorului italian, respectiv SUV-ul american Jeep Grand Cherokee.

Intr-o alta ordine de idei, primul SUV din istoria moderna a celor de la Maserati va beneficia de aceeasi platforma precum modelul Jeep Grand Cherokee, insa structura sa tehnica, precum si sistemul de tractiune integrala vor fi inspirate de recent lansatele Quattroporte si Ghibli. De asemenea, noul Levante va mai prelua de la cele doua modele in patru usi ale companiei din Modena si gama de motorizari, respectiv cutia automata cu opt rapoarte.

Maserati Kubang

Astfel, atunci cand va fi disponibil la vanzare, si anume incepand cu anul 2015, primul SUV din istoria moderna a celor de la Maserati va putea fi comandat in trei versiuni diferite de motorizare, dupa cum urmeaza:

- un V6 twin-turbo de 3.0 litri capabil sa dezvolte aproximativ 410 cai putere si 550 Newton-Metri;

- un V8 twin-turbo de 3.8 litri capabil sa dezvolte aproximativ 530 cai putere si 710 Newton-Metri;

- un V6 turbodiesel de 3.0 litri capabil sa dezvolte aproximativ 275 cai putere si 600 Newton-Metri.

Maserati Kubang

In ceea ce priveste aspectul estetic, noul Maserati Levante promite sa impresioneze printr-un design exterior sportiv, oferit in compania unui interior rafinat, similar celui ce echipeaza si ultima generatie a limuzinei Quattroporte.

Referitor la locatia in care va fi produs, primul SUV din istoria moderna a companiei din Modena va fi fabricat in cele din urma in Italia, contrar zvonurilor anterioare care dadeau mai mult ca sigur faptul ca noul Maserati Levante va fi 'Made in America'.

Maserati Kubang

Nota: In imagini apare conceptul Maserati Kubang, automobil dezvaluit in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din 2011.

Distribuie pe Facebook
mai multe