Masina care isi propune sa atinga 482 km/h a ajuns pe DYNO. Cum suna SSC Tuatara

Masina care isi propune sa atinga 482 km/h a ajuns pe DYNO. Cum suna SSC Tuatara
  • Isi propune sa atinga 482 km/h
  • Are un motor V8 twin-turbo
  • Dezvolta, teoretic, 1.750 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Americanii de la SSC posteaza din ce in ce mai multe clipuri video cu noul Tuatara, super masina care, cel putin teoretic, poate atinge 482 de km/h. De aceasta data, avem inclusiv un clip in care masina este testata pe dyno.

In urma cu 12 ani, americanii de la SSC North America au uimit intreaga lume cu modelul Ultimate Aero, cea mai rapida masina de serie de pe fata Pamantului la acea vreme. Recordul sau de 412.28 km/h a fost doborat de-abia in 2010 de catre Bugatti Veyron Super Sport.

Acum, SSC vrea sa revina in lumina reflectoarelor cu un alt hypercar, botezat Tuatara. Productia va fi limitata la doar 100 de exemplare si fiecare ascunde sub capota un propulsor V8 de 5.9 litri twin-turbo, capabil de 1.750 de cai putere.

Dupa o lunga perioada in care n-a oferit prea multe informatii cu privire la Tuatara, SSC posteaza in ultima vreme tot mai multe detalii si clipuri video in care apare prototipul, semn ca este tot mai aproape de intrarea pe linia de asamblare.

Recent, americanii au publicat doua clipuri scurte, cu masina pe dyno si pe un drum de munte. Pe ambele le poti urmari mai jos.

Distribuie pe Facebook
mai multe