Masina cu patru motoare si 2000 de cai. Compania producatoare publica noi detalii

Masina cu patru motoare si 2000 de cai. Compania producatoare publica noi detalii
  • Masina cu patru motoare si 2000 de cai
  • Compania producatoare publica noi detalii
Distribuie pe Facebook

Acceleratia de la 0 la 100 de km/h dureaza mai putin de trei secunde, potrivit informatiilor publicate anterior.

Prezentata publicului larg sub denumirea de Valkyrie, versiunea de productie a fabulosului concept Aston Martin AM-RB 001 nu este singura super-masina care se confrunta zilele acestea cu mai multe probleme. Printr-o situatie neplacuta trece si Evija, sportiva Lotus cu patru motoare electrice si 2.000 de cai sub capota.

Conform celor mai recente informatii oficiale, extrema creatie isi va intalni clientii cu o intarziere mai mare de jumatate de an, pandemia de Covid-19 facandu-i pe ingineri sa piarda cinci luni de testare si dezvoltare.

Din cauza inchiderii planetei, compania Lotus a fost nevoita sa opreasca si turneul de promovare al masinii cu patru motoare electrice, plus 2.000 de cai sub capota, astfel ca numarul al clientilor interesati de un astfel de exemplar nu depaseste 70. In conditiile in care productia sportivei ar trebui sa se opreasca la 130 de unitati.

Asa cum precizam inclusiv anterior, extrema creatie cunoscuta sub numele de Evija se mai poate lauda si cu un sasiu monococ din fibra de carbon, diferite elemente aerodinamice active si tractiune integrala inteligenta.

Formula adoptata de masina cu patru motoare electrice si 2.000 de cai sub capota se va traduce, potrivit primelor estimari, atat printr-o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in mai putin de trei secunde, cat si printr-un sprint de la 0 la 300 de kilometri pe ora in cel mult noua secunde. Viteza de top ar trebui sa depaseasca 320 km/h.

Intr-un final, aceeasi sportiva Lotus Evija mai promite si o autonomie totala de aproximativ 400 de kilometri, in timp ce pretul de pornire se ridica la 1.7 milioane de lire sterline - inainte de eventualele taxe si impozite.

Lotus Evija

Lotus Evija

Lotus Evija

Lotus Evija

Lotus Evija

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 26 August 2020