Masinile confiscate de la un interlop, scoase la vanzare in Anglia de autoritati

Masinile confiscate de la un interlop, scoase la vanzare in Anglia de autoritati
  • Masinile i-au apartinut unui traficant de droguri
  • Alexander Surin avea cont pe forumurile de pasionati auto
  • Numele de scena era Don Car-Leone
Distribuie pe Facebook

Editia din acest an de Goodwood Festival of Speed o sa aiba cativa musafiri importanti. E vorba de un lot de autoturisme exotice care i-au apartinut unui interlop mafiot (da, e pleonasm) din Marea Britanie. Acesta au fost confiscate si urmeaza sa fie vandute pentru mai bine de 1 milion de Euro.

Alexander Surin este numele "de scena" a unui interlop din Marea Britanie. De fapt, numele sau real este Michael Boparan si in prezent este refugiat in Dubai, tara care nu are acord de extradare cu Marea Britanie. Si asta pentru ca autoritatile engleze, in frunte cu NCA, adica National Crime Agency, l-au acuzat pentru trafic de droguri si alte legaturi cu lumea criminala din Europa.

Chiar daca nu l-au putut aresta momentan, autoritatile au reusit sa-i puna sechestru pe toate bunurile lasate in urma, inclusiv case, apartamente, dar si o flota de masini exotice. Printre acestea se numara un Ferrari Enzo, Ferrari California, Rolls-Royce Phantom, Ferrari 599 GTB Fiorano si alte cateva exemplare de masini scumpe al caror pret de noi depasea in total circa 4 milioane de lire. Nu demult, Surin, caruia ii placea sa i se spuna Don Car-Leone, detinea si un Bugatti Veyron, dar se pare ca acesta a ajuns impreuna cu el in Dubai.

Flota lui Don Car-LeoneMasina in al carei portbagaj au fost gasiti si 800.000 de lire cash

Interesant este ca in momentul in care politistii au descins intr-una din locuintele lui Surin, au gasit in portbagajul de la Rolls-Royce Phantom si o geanta cu 800.000 de lire sterline cash. Evident, banii au fost confiscati si, la numai cateva luni de la confiscarea masinilor, acestea urmeaza sa fie scoase la licitatie. Chiar in aceasta luna, in cadrul evenimentului organizat de casa Bonhams, la Goodwood Festival of Speed de langa Londra.

Ce avem de invatat de aici? Noi, nu mare lucru. Decat ca cine fura are parte de o bucurie de scurta durata. Insa autoritatile noastre, in frunte cu ANAF, au o lectie de invatat: trebuie luate toate masurile pentru recuperarea prejudiciilor facute de politicieni, interlopi sau alte persoane. Confiscam repede tot si le punem la vanzare, astfel incat sa reintre banii la buget. Englezii, de exemplu, sunt pe cale sa recupereze circa 3 milioane numai din vanzarea acestor masini, la care se mai adauga banii gheata gasiti, dar si vanzarea altor proprietati.

Flota lui Don Car-Leone

Flota lui Don Car-Leone

Flota lui Don Car-LeoneFlota lui Don Car-LeoneFlota lui Don Car-Leone

Flota lui Don Car-LeoneFlota lui Don Car-Leone

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Flota lui Don Car-Leone
mai multe