Motivul incredibil pentru care au fost rechemate in service. In lume exista numai 40 de masini

Motivul incredibil pentru care au fost rechemate in service. In lume exista numai 40 de masini
  • Lamborghini recheama in service modelul Centenario
  • Sunt vizate 11 exemplare vandute in Statele Unite
  • Motivul este masa maxima autorizata, trecuta gresit
Distribuie pe Facebook

Unele costa doar cateva mii de dolari, altele ajung sa se vanda chiar si cu sume de peste doua milioane. Niciuna dintre aceste masini nu scapa insa de ochiul ager al autoritatilor americane, care le trimit in service la cel mai mic defect de fabricatie.

Lamborghini Centenario. Automobilul lansat la inceputul anului 2016 pentru a celebra centenarul companiei din Sant'Agata Bolognese. Construit in numai 40 de exemplare, 20 cu plafon fix si alte 20 de tip roadster. Toate echipate cu cate un motor V12 de 6.5 litri si 770 de cai putere.

Unde mai pui ca acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora dureaza doar 2.8 secunde. Sau ca viteza maxima depaseste 350 km/h. O adevarata bijuterie, atat din punct de vedere tehnic, cat si estetic. Nici nu este de mirare ca automobilul italian a costat, de nou, 1.75 milioane euro. Fara taxe.

In ciuda caracteristicilor sale imbietoare, Centenario nu a reusit sa-i impresioneze si pe cei de la Administratia Nationala pentru Siguranta Traficului pe Autostrazi din Statele Unite ale Americii, care au obligat compania Lamborghini la un recall. Motivul actiunii respective este absolut incredibil.

Un total de 11 exemplare au ajuns peste Ocean, insa niciunul dintre acestea nu ar fi fost "etichetat" corect. Potrivit NHTSA, inginerii din Sant'Agata Bolognese au gresit atunci cand au trecut masa totala autorizata a automobilului italian. Iar o astfel de problema ar putea duce la accidente grave.

Vestea buna este ca Lamborghini lucreaza deja la indreptarea erorii comise, proprietarii exclusivistului Centenario urmand a fi notificati chiar in viitorul apropiat cu privire la situatia in cauza. Ramane totusi de vazut daca se si vor deranja sa viziteze dealer-ului numai pentru atat.

Totodata, curios ar fi de aflat si cum stau din acest punct de vedere automobilele vandute pe Batranul Continent...

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 8 Mai 2018