Nissan GT-R primeste noi imbunatatiri, stabileste noi recorduri

Nissan GT-R primeste noi imbunatatiri, stabileste noi recorduri
Desi se bucura in continuare de prezenta a 550 cai putere, ultima versiune a supercarului Nissan GT-R reuseste sa stabileasca noi recorduri in materie de performanta. De exemplu, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza acum in numai 2.7 secunde, in timp ce turul la Nurburgring coboara cu aproximativ trei secunde, de la 7:21 la 7:18.
Distribuie pe Facebook

Doar 12 luni au trecut de la ultimul facelift aplicat modelului Nissan GT-R, iar supercarul japonez se pregateste de un nou upgrade. Modificarile operate sunt de-aceasta data dintre cele mai subtile, insa rezultatele nu se lasa deloc asteptate. Ba din contra.

In ciuda faptului ca propulsorul V6 twin-turbo de 3.8 litri dezvolta in continuare 550 cai putere, noul Nissan GT-R reuseste sa accelereze de la 0 la 100 km/h in numai 2.7 secunde si sa parcurga un tur la Nurburgring in doar sapte minute si 18 secunde. Astfel, comparativ cu versiunea 2012, varianta 2013 este mai rapida cu 0.1 secunde atunci cand vine vorba de acceleratia de la 0 la 100 km/h, respectiv trei secunde atunci cand facem referire la performanta de la Nurburgring.

Nissan GT-R primeste noi imbunatatiri, stabileste noi recorduri

Cum de este acest lucru posibil? Pai, pentru inceput, motorizarea cu sase cilindri in V s-a ales cu noi injectoare, raspunsul la turatii mijlocii si inalte crescand astfel simtitor. De asemenea, inginerii niponi au modificat si valvele celor doua turbine, lista cu imbunatatiri continuand la nivelul sasiului, acolo unde supercarul japonez a fost inzestrat cu arcuri si amortizoare upgradate, plus bare antiruliu fata, de unde si o coborare a centrului de greutate.

In cele din urma, mici modificari au fost operate si la nivel de interior, noul Nissan GT-R urmand sa ia cu asalt showroom-urile de pe Batranul Continent incepand cu anul viitor.

Nissan GT-R primeste noi imbunatatiri, stabileste noi recorduri

Nissan GT-R - Prezentare Video


Nissan GT-R in detaliu


Nissan GT-R - Evolutie

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Nissan GT-R Facelift
mai multe